Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Aksoy yaptığı hizmetleri anlattı

Başkan Aksoy yaptığı hizmetleri anlattı

Marmara Adalar Belediye başkanı Süleyman Aksoy, merkez ilçe ile bağlı bulunan mahallere yaptığı hizmetleri sosyal paylaşım sitesinde yayınladı.

 Başkan Aksoy, yarım asırdır sadece hayal edilen projeleri kendilerinin 4 yılda tamamlayarak hizmete açmanın gurunu yaşadıklarını söyledi.
Marmara Adalar Belediyesi son 4 yılda Büyükşehir Belediyesiyle birlikte içme suyu ve kanalizasyon ağırlıklı olmak üzere toplam 100 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.
Marmara Adalar Belediyesi, Ekinlik ve Avşa Adalarına hizmet veriyor. Kış nüfusu 8 bin yaz nüfusu ise 150 bin olan ilçede bugüne kadar hizmette aksama yaşanmadı. 4 yıldır adalara yarım asırdır yapılan hizmetin daha fazlasını yaptıklarını söyleyen Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, özellikle yaz nüfusunun yoğun olması sebebiyle 24 saat üzerinden çöp toplama hizmeti verdiklerini söyledi. Aksoy; sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?Ada Belediyesi olarak 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışmanın meyvelerini toplamaya başladık. Yatırımlarımız ada halkının refah düzeyini yükseltirken, yıllardır kemikleşmiş sorunları da ortadan kaldırdı.
Saraylar, Topağaç, Çınarlı´da altyapıları tamamladık. Marmara merkezde alt yapı çalışmaları sürüyor. Bununla beraber su şebekesi ve arıtma tesisleri yenilendi. Avşa´da Yiğitler Mahallesini bu yıl yaptık. 20 kilometrenin kademe kademe kanalizasyonu yaptık. Yaklaşık 4 yılda 300 bin metre parke taşı yaptık. Bütün mahallelere halı saha, park ve bahçe ve sahil şerit düzenlemelerini yaptık. Şuanda parke taşı döşeme ve asfalt çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.
Ada Belediye Başkanı olarak ayrım yapmadan Ada´nın en ücra köşesine hizmet götürmeye ve hizmet alanımız içindeki 3 adaya da eşit davranmaya çalışıyorum. Bu bizim için önemli bir konu.?
ABROZ MASAL PARK ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ
Öte yandan dünyada sadece 4 yerde bulunan adanın sahil şeridine yapılan Abroz Masal Park çalışmalarında sona gelindi. 

35 dönüm alan üzerine kurulacak Abroz Masal Park içinde çocukların beğendiği oyun ve masal kahramanları yanı sıra park bahçe ve ailelerin huzurla vakit geçirebileceği alanlar olacak. Başkan Aksoy devam eden projeyle ilgili şunları söyledi: ?Bu projenin büyük bir kısmını yeşil alan oluşturuyor. Sahil bandı ile bütünleştirdiğimiz projemiz. Türkiye´deki ender parklardan birisi olacak. Çocuk oyun alanları, havuzları, konser alanları ve bölgemizden çıkan mermerler ile süslenecek park şimdiden büyük beğeni topladı? dedi.   

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli