Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Basın İlan Kurumu ihale ilanlarına açıklık getirdi

Basın İlan Kurumu ihale ilanlarına açıklık getirdi

Milli Eğitimin ilanları işin ve ihalenin yapıldığı yerdeyayınlanabilecek.

Basın İlan Kurumu`nun teklifi üzerine ihale ilanlarının ihalenin yapıldığı ve işin yapıldığı yerlerde verilebilmesi için yapılan düzenleme 16 Ağustos 2014 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak 19.08.2014 tarihinde yürürlüğe girdi.
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, “Kamu İhale Kurumu titiz bir çalışmanın ardından beklediğimiz tebliği yayımladı. Artık Kamu Hastaneleri Birliği’nin ilanları işin yapılacağı birden fazla yerde de yayınlanabilecek” dedi. Atalay, Erzurum`daki ulusal ve yerel medya kuruluşlarının mensupları ile bir araya geldiği yemekte, Kamu Hastaneler Birliği`nin ihale ilanları ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidildiğini söyledi.
Önemli bir adım atıldı
Genel Müdür Atalay, “İşin yapılacağı yerin birden fazla olduğu bu yerlerin hepsinde ilanlar verilsin) denildi. Biz, bunları görüştük. Sağolsun, Sağlık Bakanımız, `biz destek olmak istiyoruz ama Kamu İhale Kurumu`nun düzenlemesinde değişiklik yapılması gerekiyor` dediler. Biz de bir metin hazırladık, Kamu İlhale Kurumu Başkanlığı`na başvuruda bulunduk. Onlar da sağolsunlar bunun üzerinde çalıştı. Titiz bir çalışmadan sonra nihayet beklediğimiz tebliği yayımladı. Artık Kamu Hastaneleri Birliği’nin ilanları işin yapılacağı yerin birden fazla olduğu durumlarda bu yerlerde de yayınlanabilecek. O zaman siz de bundan yararlanabileceksiniz. Dolayısıyla önemli bir adım atılmış oldu” dedi.
Yatırımla birlikte ilanlar artacak
Atalay, ülkenin hızla büyüdüğünü, yatırımların geldiğini belirterek, “Bu kadar büyüklüğün karşılığında da herkes reklam vermeye aday bir firma durumuna geliyor. O zaman bizim de 20 milyarlık bir reklam potansiyeline ulaşma imkanımız var. O büyük pastaya talip olursanız, şimdiden altyapısını oluşturursanız, mutlaka çok büyük reklam geliriniz olacak” diye konuştu.
Kamu İhale Kurumu açıklama yaptı
Kamu İhale Kurumu tarafından konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında; “Türkiye Kamu Hastaneleri Birlikleri veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından küçük alımların toplulaştırılması sonucunda ihalelerin eşik değerlerin üzerine çıktığı ve yerel gazetede ihale ilanı yapılması zorunluluğunun fiilen ortadan kalktığı görüldüğünden, yerel gazetelerde ilan yapılmasına imkân sağlanarak rekabetin artırılması amacıyla Kamu İhale Genel Tebliğinde işin yapılacağı birden fazla yerde ilan yapılabilmesi hususunda değişikliğe gidilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Hassasiyet bekliyoruz
Basın İlan Kurumu Balıkesir Müdürü Tahsin Şahin de Kamu İhale Kurumu’nun yayınladığı tebliğ ile ilanların hem işin hem de ihalenin yapılacağı yerde yayınlanmasının önünün açıldığını belirterek, “Hem Kamu Hastaneleri Birliği’nin hem de Milli Eğitim Müdürlüklerimizin konuya hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Sayın Hasan Hocaoğlu’nu ziyaret ederek gerekli bilgilendirmeleri yaptık, Milli Eğitim Müdürlüğümüze de gerekli bilgilendirmeyi yaptık. Bu hem ihalelerin daha fazla kişiye ulaşması ve şeffaflığı açısından hem de basınımıza destek noktasında önemli” diye konuştu.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu