Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BASİAD Yönetimi Uğur´u konuk etti

BASİAD Yönetimi Uğur´u konuk etti

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD), Mayıs ayı olağan toplantısına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´da katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur, BASİAD´ın onur konuğu oldu.
Sanayici ve işadamlarıyla bir araya gelen Başkan Uğur, sinevizyon gösteri ile yaptığı sunumda projelerini anlattı. İşadamlarından gelen soruları cevaplayan Başkan Uğur, ?İlimizin dört bir yanına yapacağımız projelerimiz ile Balıkesir´i uçuracağız; Marka şehir yapacağız? dedi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümete yeni görevlerinde başarılar dileyip, Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmalarından dolayı Başkan Uğur´a teşekkür etti.
Konuşmasından önce katılımcıları selamlayan Başkan Uğur, Balıkesir´den Londra´ya bile alışverişe gidenler olduğunu söyledi. Balıkesirlileri Balıkesir´de tutmak, diğer kentlerden insanları Balıkesir´e çekmek istediklerini söyleyen Başkan Uğur şöyle konuştu: ?Şehirler marka olmak zorunda; ve ideal şehir 500-600 bin nüfuslu, sosyal hayatı, üniversite ve her şeyi ile bütün ihtiyaçları karşılayan bir şehir olması lazım. İnsanların her türlü ihtiyacına cevap verebilecek bir şehir. Siz işadamısınız, alışveriş yapmaya ya İzmir´e ya İstanbul´a ya da Bursa´ya gidiyorsunuz. Veya Avrupa´ya gidiyorsunuz. Balıkesir´den de Londra´ya, Avrupa´ya gidenler var. Ama biz istiyoruz ki Balıkesir, Balıkesirlilerin huzur ile yaşadığı, ihtiyaçlarının tamamını Balıkesir´de karşılayabildiği bir şehir. Kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını da Balıkesir´de karşılayabilsinler. Tiyatroya, sinemaya, konserlere gitsin. İzmir´deki programların Balıkesir´de ilanları var. Gidiyorsunuz oralara en az 25-30 Balıkesirli var. O etkinliğe gelmiş. Neden? Çünkü Balıkesir´de o etkinlikten yok. Balıkesirliler daha Balıkesir´i bilmiyor. Daha Erdek´e bile gitmeyen var. Erdek´teki Sındırgı´yı bilmiyor. Savaştepe´de oturan Cunda Adası´nı bilmiyor. Biz kendi memleketimizde turist gibiyiz. Biz istiyoruz ki Balıkesir´de bir Balıkesir kimliği oluşsun. İnsanlar ?Benim şehrim Balıkesir´ desin. Balıkesir´de alışverişinden, sosyal hayattan ve kültürel
hayatından her türlü ihtiyacımızı da karşılıyoruz. Bizde Balıkesir´i planlarken dikkat ediyoruz. Her ilçemizi marka yapalım istiyoruz.?
Konuşmasının ardından Balıkesir ve Bandırmalı işadamlarına sinevizyon gösterisi ile Büyükşehir Belediyesi´nin projelerini tanıtan Uğur, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantının son bölümünde ise Başkan Uğur, işadamlarının sorularını cevaplandırdı.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false