Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başbakanın öğretmen adayı azarladı Bulut ayağa kalktı

Başbakanın öğretmen adayı azarladı Bulut ayağa kalktı

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Başbakanın Gaziantepte bir öğretmen adayına sert çıkmasını meclisin gündemine getirmesine neden oldu.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Başbakanın Gaziantep`te bir öğretmen adayına sert çıkmasını meclisin gündemine getirmesine neden oldu.
MHP Balıkesir Milletvekili Milli Eğitim komisyon Üyesi Ahmet Duran Bulut, Başbakan`ın Gaziantep programında bir öğretmene sert çıkmasını TBMM gündemine taşıyarak, Başbakan`a öğretmenlerimizi aşağılamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? sorusunu yöneltti.
MHP`li Bulut, Başbakan`ın Gaziantep programında atama bekleyen bir öğretmenimizin protestosuna maruz kaldığını ve "Şubat`ta atama istiyoruz" diyen öğretmen adayına Başbakan`ın cevabının da olumsuz olduğunu ifade etti.
"Atama yoksa, o da yok" diyen öğretmen adayına Başbakanın "oyunu kendine sakla, bize kimin oy vereceği belli, biz ne söylediysek o olur" " diyerek sert çıktığını kaydeden Bulut,  öğretmenlerimizin sıkıntı içerisinde bulunduklarını ve atamaları yapılmayan, eş durumu tayinleri yılda bire indirilen öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin gün geçtikçe arttığını belirtti.
Öğretmenlerin mağduriyetlerinin biraz önce son verilmesi gerektiği ve öğretmenlerimizin hak ettikleri değerin verilmesi gerektiği konuları ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına Başbakan`ın yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesi veren Bulut; Öğretmenlerimizi bu mağduriyetten ne zaman kurtaracaksınız? Şubat ayında atama istiyoruz ifadesinde bulunan öğretmenimiz gözaltına alınmıştır. Öğretmenimizin akıbeti şu anda nedir? Öğretmenlerimizi aşağılamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Öğretmenlerimize hak ettikleri değeri ne zaman vermeyi düşünüyorsunuz? Sorularına cevap verilmesini istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli