Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başbakanın Haşhaşi yakıştırması kınandı

Başbakanın Haşhaşi yakıştırması kınandı

Balıkesirde faaliyet gösteren 41 sivil toplum kuruluşu ortak bir açıklama yaparak Hizmet Hareketine gönül veren insanlar ile Fethullah Gülen Hocaefendiye yönelik yakışıksız söylemleri kınadı.

Balıkesir`de faaliyet gösteren 41 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) yaptıkları ortak açıklamada, "Haşhaşi ve Alim Müsveddesi` kelimelerinin kabul edilemeyeceğini duyurdu.
Balıkesir`de faaliyet gösteren 41 sivil toplum kuruluşu ortak bir açıklama yaparak Hizmet Hareketine gönül veren insanlar ile Fethullah Gülen Hocaefendi`ye yönelik yakışıksız söylemleri kınadı.
"Hukuk ve Demokrasi Platformu"nun yaptığı açıklamada, Hizmet Hareketine gönül vermiş insanlara yönelik "örgüt, terörist, çete, haşhaşi, karşı taraf, kalbi boş, zihni boş alim müsveddesi, din kisvesi gibi" benzetme ve suçlamaların kesinlikle kabul edilemeyeceği ifade edildi. 
Balıkesir Hukuk ve Demokrasi Platformu üyesi yaklaşık 150 kişi Otel Basri`de bir araya geldi. 
Erdem Kızılkaya`nın platform adına yaptığı açıklamada, son 1,5 aydır ülkemizde yaşanan kaygı verici gelişmeler üzerine, düşüncelerini kamuoyuyla paylaşma ihtiyacı duyduklarını dile getiren Kızılkaya, Hizmet Hareketi olarak, hükümetin demokratik, hukuk ve insani değerler açısından yapmış olduğu bütün olumlu çalışmaları desteklemeye çalıştıklarını bildirdi.
Referandumda dünyanın her yerinden öğretmenlerin, ülkemize gelip oylarını kullanıp vazife yaptıkları ülkelere geri döndüklerini hatırlatan Kızılkaya, "Bununla kalmayıp sivil anayasanın oluşturulması gündeme geldiğinde ve Avrupa Birliği (AB) kriterlerine uygunluk söz konusu olduğunda Hizmet Hareketi hükümete hep destek olmuştur. Ayrıca Hizmet hareketi dünyanın 160 ülkesinde Türk bayrağını ve ülkemizi şan ve şerefle temsil etmektedir. Hal böyleyken, parti tüzüğünde yolsuzluklarla mücadele için başsavcılıkların yetkileri arttırılacağı vaadi bulunan bir hükümetin 4 bakanın istifasına yol açan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını ört bas etmesini, ilgili savcılara baskı yapılmasını hatta hepsinin görevden el çektirilmesini üzüntü ile karşılıyoruz. Hizmet Hareketine gönül vermiş insanları `örgüt, terörist, çete, haşhaşi, karşı taraf, kalbi boş, zihni boş alim müsveddesi, din kisvesi` gibi benzetmelerle suçlamalarını kesinlikle kabul etmiyoruz. Yargıyı itibarsızlaştırmaya yönelik ``yargı cuntası, paralel yargı`  gibi isnatlarla yargı camiasını baskı altına almayı, zan altında bırakmayı bu hükümete yakıştıramıyoruz. 11 yıldır iktidar olan bu hükümetin hizmet hareketinin hemen hemen bütün faaliyetlerine katılıp takdir ve tebriklerini kamuoyuna ilan etmelerine rağmen, hizmet hareketine yolsuzluk soruşturmaları sonrası bu talihsiz yakıştırmaları yapmalarını kınıyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli