Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir`de konuştu ...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir`de konuştu ...

İsrail'in istediği Türkiye 3 Kasım 2002'de sona erdi”

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Cumartesi günü Balıkesir’e geldi.

Seçmenleriyle Kuvayi Milliye Meydanında buluşan Erdoğan, İsrail`e, muhalefete ve 10 siyasi partinin desteklediği Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`na yüklendi.

Başbakan Erdoğan’ın, Balıkesir mitingine Erdek’li AK Partililer sabah saat 09:30 sularında buluştukları parti binasından saat 10:00’da Balıkesir’e hareket etti. Partililerin bir kısmı parti teşkilatı tarafından kiralanan midibüslerle Balıkesir’e giderken, bir kısmının da kendi özel araçlarıyla gittikleri görüldü.

İsrail’in istediği Türkiye’nin 3 Kasım 2002’de sona erdiğini açıklayan Erdoğan, "Artık milletin iktidarı var" diye konuştu.

Gazze`de esir alınan İsrail askeri için feryat eden İsrail yönetimine Erdoğan, "Seninki can da öbürküler patlıcan mı?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, İstiklal marşını Çanakkale şiir zanneden İhsanoğlu`nun görüntülerinin yer aldığı videoyu halka izlettiren Erdoğan, rakibini dürüst olmamakla suçladı.

İşte! Erdoğan’ın Balıkesir konuşmasından önemli notlar:

İsrail dün sağlanan ateşkese uymadı. Bunlar kana doymaz. Ama o doyamadıkları kanda boğulacaklar. O masum çocukların ahı o masum annelerin feryadı er ya da geç İsrail`den sorulur. Uluslararası toplum artık İsrail`in bu şımarıklığının, bu hukuk tanımazlığının, bu soykırım sevdasının mutlaka önüne geçmelidir. İsrail, Hitleri aratmayan bir soykırım yaparken ne Orta Doğu`ya ne de dünyaya asla barış gelemez. Asla adaletten söz edilemez. Dünya şu anda bin 500 kişi öldükten sonra, yüzlerce çocuk hayatını kaybettikten sonra Gazze ile ancak ilgilenmeye o da çok cılız şekilde ilgilenmeye başladı. Zulüm ile abad olunmaz. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Er veya geç çıkacak.

Erdoğan: “Seninki can da öbürküler patlıcanmı?”

Şimdi 1 tane askerleri esir alındı diye İsrail, feryat ediyor. Peki, sen 1 tane askerinin esir alınmasını konuşuyorsun da bu bin 500 tane şehidin, 7 bini aşkın yaralının hesabını kim verecek? Seninki can da öbürküler patlıcan mı? Biz bu soykırımı durdurmak istediğimizde İsrail bundan rahatsız oluyor. İstiyor ki Türkiye eskisi gibi sussun. Geçti o günler. İsrail’in istediği Türkiye 3 Kasım 2002’de sona erdi. Artık milletin iktidarı var. Sadece İsrail değil içerden de birileri rahatsız oluyor.

Erdoğan: “Bahçeli Urumçi’yi gittimi?”

Gitsinler biz Suriye`deki Irak`taki Türkmenlere sorsunlar. Gitsinler bizi Kırım`daki Yunanistan`daki Türklere sorsunlar. Hatta cesaretleri varsa Urumçi`deki kardeşlerimize sorsunlar. MHP Genel Başkanı Bahçeli Urumçi Türkleri üzerinden prim yapmaya çalışıyor. Moğolistan`da tarihi eserleri ihya ediyoruz. Peki Bahçeli gitti mi? Uygur Türklerinin halini hatırını sordu mu? Bahçeli`nin yaptığı tek şey boyun eğmek vagon olmak.

Erdoğan: “Çakma Ekmeleddin”

Ekmel bey Çanakkale şehitleri diyor. Kılıçdaroğlu`nun çakma olduğunu biliyordum da bunun da çakma olduğunu yeni öğrendik. Dürüst ol. Adam gibi adam olacaksın. Sekiz seçimde bu millet AK Parti`ye yürüyün dediyse bu millet inandı güvendi. Bir olalım iri olalım kardeş olalım, bu şer ittifakına 10 Ağustos`ta en güzel cevabı verelim. CHP`nin MHP`nin iradesini teslim aldılar. Pensilvanya ihanet şebekesi bizim telefonlarını dinlediği gibi onları da dinledi. MHP`nin ipini Pensilvanya`ya teslim ettiler, bize şantaj yaptılar boyun eğmedik. Bu şantajdan da onları biz kurtaracağız. Ne dedik bunların inlerine gireceğiz. Girdik mi bitmedi devam ediyor. Bakın İstanbul`da şov yapıyorlar. Şovmenler de bunun hesabını verecek.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false