Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başbakan Erdoğan Bandırma'daydı

Başbakan Erdoğan Bandırma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bandırma&253;a bağlı Şirinçavuş Köyü'ndeki Enerji-SA Doğalgaz Çevrim Santrali ile Bandırma'daki Enerji-SA Fen Lisesi ve Bandırma Devlet Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bandırmaýa bağlı Şirinçavuş Köyü'ndeki Enerji-SA Doğalgaz Çevrim Santrali ile Bandırma'daki Enerji-SA Fen Lisesi ve Bandırma Devlet Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Enerji-SA Doğalgaz Çevrim Santrali'nin açılış töreninde konuşan Enerji-SA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, iki yıl gibi kısa bir süre içinde, alım garantisi olmadan, serbest piyasaya güvenerek özel sektörce yaptıkları ülkemizin bu en büyük santralinin, 920 bin megavat gücünde olup, 6 milyon aboneye hitap edeceğini, Türkiye'nin elektrik üretiminin yüzde 30'unu karşılayacağını belirtti. Sabancı, bu santrale Bandırma olsa Sabancı, bu santral için 550 milyon Euro'luk harcama yaptıklarını sözlerine eklerken, Bu santral için Bandırmalılar bize kucak açtılar. Şimdi biz de bunun hakkını vereceğiz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da konuşmasında, önümüzdeki dönemde, enerji üretimi için yıllık 5,5 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını, yenilenebilir, yerli kaynaklarımızı 2023 yılına dek harekete geçireceklerini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında, Enerji-SA'nın, 550 milyon Euro'luk bu yatırımının, 7 milyon kilovat saat elektrik üretirken, ülkemizin toplam elektrik üretiminin yüzde 3.3'ünü karşılayacağını, tesisin, çevrim oranının yüzde 59 olduğunu vurguladı. Erdoğan, Türkiye ekonomisinin, 2002-2009 yılları arasında yüzde 4.3 büyüdüğünü, aynı dönemde, yıllık sanayi büyümemizin ise yüzde 4.9 şeklinde gerçekleştiğini belirtti. Ekonomi ve sanayideki istikrarlı büyümeye paralel olarak enerji talebinin de arttığına dikkati çeken Erdoğan, şu anda 47.700 megavat kurulu gücümüz, 198 milyar kilovat saat ise elektrik tüketimimiz bulunduğuna işaret ederken, Dönemimizde, 125 milyar dolarlık enerji yatırımı yaptık. Kurulu güç olarak Avrupa altıncısı ülkeyiz” diye konuştu.

Dönemlerinde, Su akar, Türk bakar” sözünü, Su akar, Türk yapar”a dönüştürerek, boşa akmakta olan sularımızdan elektrik üretimine yöneldiklerine dikkati çeken Erdoğan, Enerji kaynaklarımız kıt da olsa, 8 yıllık görev süremiz içinde akılcı bir şekilde enerji yatırımları gerçekleştirdik. Şimdi, Avrupa Birliği Elektrik Sistemi'ne üye olmak istiyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Enerji-SA Fen Lisesi ve öğrenci yurtları ile yapımı yaklaşık 15 yıl sonra tamamlanan Bandırma Devlet Hastanesi'ni hizmete açtı.

Erdoğan'ın Bandırma'daki açılış törenleri sırasında yanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Gönen'e geçti.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli