Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başbakan, Erdoğan Bandırmalılara seslendi

Başbakan, Erdoğan Bandırmalılara seslendi

Başbakan Erdoğan Bandırmada yaptığı konuşmada, Büyükşehir statüsünün Bandırmayı çok iyi yere taşıyacağını öne sürdü.

Başbakan Erdoğan Bandırma`da yaptığı konuşmada, Büyükşehir statüsünün Bandırma`yı çok iyi yere taşıyacağını öne sürdü.
Terör meselesini ülke gündeminden çıkarmak istediklerini belirten Erdoğan, Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Biz teröristle mücadele ederiz, parlamentodakiyle de müzakere ederiz. Biz kiminle neyi nasıl yapacağımızı biliriz. Terör meselesini bu ülkenin gündeminden çıkarmak için bir süreç başlattık" dedi. 
Bandırma`da halka hitap eden Erdoğan, "Biz milletimizle aracılar vasıtasıyla değil yüz yüze, gönül gönüle görüşüyoruz. Biz Ankara`nın bürokrasi dehlizlerinde günlük koşuşturma içinde kaybolup giden siyasetçilerden olmayacağız" diye konuştu.
Muhalefetin Büyükşehir Kanunu`nun iptali için Anayasa Mahkemesi`ne müracaat ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Büyükşehir Bandırma`yı çok daha iyi yere taşıyacak. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak lafla olmaz. Bu meydanın yapıcısı kim? Bu meydan kimin eseri? Tabii ki, AK Parti belediyeciliğinin eseri. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayali bile ulaşamaz" şeklinde konuştu.
Başbakan konuşmasını şöyle sürdürdü: "AK Parti iktidarında af söz konusu değildir. Bunların hepsi yalandır, iftiradır. Bandırma`daki kardeşim nasıl huzur içinde yaşıyorsa, Cizre`deki kardeşim de yaşasın diye mücadele veriyoruz. Yüzlerce milyar dolara ve binlerce cana mal olmuş bir meselinin bıçakla kesilir gibi çözülmeyeceğini biliyoruz. Biz terör meselesini bu ülkenin gündeminden çıkarmak için bir süreç başlattık" dedi.
Erdoğan, Bagfaş Nitrik Asit tesisinin temelini attı
Bandırma Gübre Fabrikaları`nın (BAGFAŞ) Canan Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen yeni kompleksin temel atma töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın katılımıyla yapıldı. 
Temel atma töreninde konuşan Erdoğan, gübre üretim tesisinin en kısa zamanda tamamlanarak, Türkiye tarımına hayırlar getirmesini temenni etti. Erdoğan, "Kim bu ülkede taş üstüne taş koyarsa biz her zaman biz onların emrindeyiz. Gece gündüz demenden onlarla her yerde varız. Burada ciddi bir yatırım söz konusu. Toplam yatırım tutarı 165 milyon avro olan bu tesislerin inşaat süresinde 800 kişiye, üretime geçtiğinde doğrudan 170 kişiye istihdam edecek" dedi.
BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gencer, atılacak temelin 1978 yılından sonra gübre sanayisine atılan ilk temel olduğunu söyleyip, yeni tesiste günde 195 ton nitrik asit üretileceğini açıkladı.
Gencer, tesisin Nisan 2015 yılında bitirilmesini hedeflediklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ve protokol üyeleri, tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli