Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başbakan, büyükşehir Başkanları ile buluştu

Başbakan,  büyükşehir  Başkanları  ile buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Bursa'da gerçekleşen toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Bursa’da düzenlenen Büyükşehir Belediye Başkanları ile bir araya geldi.
Üç günlük programın ilk gününde halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz akşam Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısına katıldı. Toplantıda, Başbakan Davutoğlu ile bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Başbakan arasında sıcak ve samimi bir görüşme gerçekleşti.
Davutoğlu, “Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde
Başkanlar toplantısının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu beraberinde bazı Bakanlar ve Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği, “Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni”ne katıldı.
Büyükşehir Başkanlar Toplantısının ikinci gününde mali konuların müzakere edildiği toplantı düzenlendi. Toplantının ilk oturumunda Başbakan yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yer aldılar. Ardından hukuki, idari, imar, altyapı ve diğer teknik konuların müzakere edildiği ikinci oturumda ise Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş yer aldı. Toplantının son bölümünü oluşturan üçüncü oturumda ise Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı, Yerel yönetimler Başkan Yardımcıları ve Büyükşehir Belediye Başkanları değerlen dirmelerde bulundu.
Başkanlardan, “Ulu Şehir Bursa”ya övgü geldi
Kocaeli, Şanlıurfa, Balıkesir ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanları, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği yatırımları beğendiklerini ve kendi şehirlerinde de uygulamak üzere örnek aldıklarını söyledi.
Bursa’da yapılan ‘Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’nın ardından Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe eşliğinde teleferikle Uludağ’a çıkan Kocaeli, Balıkesir, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanları, örnek yatırımlarından dolayı Başkanı Altepe’yi tebrik etti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, güzel bir organizasyonun gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Bursa’ya gelen başkanlarımıza Bursa’yı daha yakından tanıtıyoruz. Bugün de Uludağ’a çıktık, yeni teleferiği inceliyorlar. Kendi şehirlerinde de uygulamak istedikleri projeler için gözlem ve incelemeler yapıyorlar” dedi.
Uğur: “Büyükşehir olarak Bursa’yı örnek alıyoruz”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur Bursa’yı örnek aldıklarına dikkat çekip “Ulu Şehir Bursa, Türkiye’nin tarihinde, ekonomisinde ve turizm hareketinde var. Bursa’da güzel toplantılar yapıldı, kenti de gezdik. Biz de Balıkesir olarak birçok konuda Bursa’yı örnek alıyoruz. Belediyecilik hizmetlerinin halka daha güzel hizmetler sunan bir anlayışı olsun istiyor ve bunun için gayret gösteriyoruz” dedi.
Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe, konuk başkanlarla birlikte Uludağ’da kısa bir gezinti yaparak inşaatı devam eden konaklama alanlarında incelemelerde bulundu. Bursa’daki Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı Pazar günü hep birlikte yapılan şehir turunun ardından sona erdi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false