Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başbakan, Manyas Ovası Sağ Sahil 1. Kısmı´nın açılışını telekonferansla yaptı

Başbakan, Manyas Ovası Sağ Sahil 1. Kısmı´nın açılışını telekonferansla yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan Başbakan Binali Yıldırım tarafından 1 milyar 800 milyon lira değerindeki 101 projenin açılışı programı kapsamında, telekonferans sistemi ile İzmir´e bağlanan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Manyas Ovası

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan Başbakan Binali Yıldırım tarafından 1 milyar 800 milyon lira değerindeki 101 projenin açılışı programı kapsamında, telekonferans sistemi ile İzmir´e bağlanan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Manyas Ovası Sağ Sahil 1. Kısım açılışını Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte yaptı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Manyas Kaymakamı İlyas Öztürk, DSİ 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz, yüklenci firma yetkilisi ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde, telekonferans sistemi ile İzmir´e bağlanan Vali Ersin Yazıcı, "Sayın Başbakanım 157 milyon TL´ye mal olan Balıkesir Manyas Ovası Sağ Sahil 1. Kısım 49 km uzunluğunda ana kanal inşa edilmiştir. Bu proje ile 58. 505 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacak, Balıkesir´in münbit topraklarına bereket gelecektir. Bu muhteşem proje ile çiftçilerimize yılda 32 milyon TL. ilave zirai gelir artışı sağlanacaktır. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca Balıkesir´e 10 adet tesis daha kazandırılmıştır. Balıkesir´imize kazandırılan bu tesis ve 101 tesisimiz ülkemize hayırlı olsun. Saygıdeğer Başbakanım, açılış için talimatlarınızı bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Vali Ersin Yazıcı, konuşmasının ardından toplu açılış kapsamında Balıkesir Manyas Ovası Sağ Sahil 1. Kısım açılışını Başbakan Binali Yıldırım ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdi.
Toplamda 108 bin 210 dekar zirai araziyi sulayacak Manyas Ovası Sulaması Sağ Sahil işi kapsamında 58 bin 50 dekar zirai arazi 2016 yılında sulamaya açıldı. Çalışmaları devam eden Manyas Ovası Sulaması Sağ Sahil İnşaatı ikinci kısım işi kapsamında da 50 bin 160 dekar zirai arazinin sulaması sağlanacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli