Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başbakan, Balıkesir´in vizyon projelerinin temellerini attı

Başbakan, Balıkesir´in vizyon projelerinin temellerini attı

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması süreci kapsamında Balıkesir´de AK Parti tarafından düzenlenen mitingte halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım...

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması süreci kapsamında Balıkesir´de AK Parti tarafından düzenlenen mitingte halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Büyükşehir´in vizyon projeleri arasında yer alan 1334 konutluk Yeni Karesi ve Çamlıktepesi ve Hilal Camii projelerinin temellerini attı. Başbakan ayrıca 5 yıldızlı Hilton Otel´in temel atma törenini de gerçekleştirdi.
Mitinge ve temel atma törenlerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Fatih Şahin, Nükhet Hotar, AK Parti milletvekilleri ile diğer yetkililer katıldı.
Konuşmasına Balıkesir´in Kuvayı milliye ve kahramanlar şehri olduğunu belirterek başlayan Başbakan Yıldırım, Çanakkale kahramanı Havran´lı Seyit Onbaşı ve milli mücadele şehitlerine Allah´tan rahmet diledi. Yıldırım, Balıkesir´in cumhuriyet tarihinde çok önemli ve özel bir yeri olduğunu, kurtuluş mücadelesinin meşalesinin Balıkesir´de yakıldığını hatırlattı.
Balıkesir´in 3 Kasım 2002´de AK Parti´ye güçlü destek veren "yiğit ilin adı" olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, "14 yıl boyunca bizimle beraber oldunuz. Beraber yürüdük ve asla sizi mahcup etmedik. Emanetinizi yere düşürmedik. ´Yapın´ dediğiniz şeyleri yaptık, ´yapmayın´ dediklerinizden uzak durduk. Şimdi yeni bir sürecin arifesindeyiz. Balıkesir, İstiklal mücadelesini, 1919´da Kuvayı milliye ile başlattı. Şimdiki değişim, dönüşüm de 16 Nisan zaferi de Balıkesir´de başlamış olacak. Hazır mısınız? Bizim memleketimizden, milletimizden, bayrağımızdan başka hiçbir derdimiz yok. Mesele, memleket meselesi." diye konuştu.
Miting sonundan Başbakan Yıldırım, Başkan Uğur ile birlikte Büyükşehir´in vizyon projelerinin temellerini attı.
Temel atma törenleri ardından Başbakan Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım ve Başkan Uğur ile eşi Nurgül Uğur alandaki vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli