Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başarılı sonuçlar, Ortadoğuda ilgi çekti

Başarılı sonuçlar, Ortadoğuda ilgi çekti

Türkiyenin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Lübnanın Jounieh şehrinde düzenlenen Kıyı Bölgelerinde Kara ve Deniz Etkileşimleri konulu konferansta anlatıldı.

"Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi", Lübnan`ın Jounieh şehrinde düzenlenen "Kıyı Bölgelerinde Kara ve Deniz Etkileşimleri" konulu konferansta anlatıldı. Mısır, Ürdün, Suriye, Pakistan, Lübnan, İran, Cezayir, Endonezya, Fransa, Hindistan ve Fas`tan konuşmacıların katıldığı konferansta proje kapsamında Türkiye`de elde edilen büyük başarılar katılımcılarla paylaşıldı. 
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi`nin örnek başarıları, geçen hafta Lübnan`da gerçekleştirilen "Kıyı Bölgelerinde Kara ve Deniz Etkileşimleri" konulu konferansta anlatıldı. 
Doğu ve batı ekosistem için bir araya geldi
Lübnan`ın Jounieh şehrinde Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) ile İslam Ülkeleri Oşinografi Bilim ve Teknoloji Ağı tarafından düzenlenen konferansa Türkiye`nin yanı sıra Mısır, Ürdün, Suriye, Pakistan, Lübnan, İran, Cezayir, Endonezya, Fransa, Hindistan ve Fas`tan da konuşmacılar katıldı. Konferansa katılan temsilciler, yürüttükleri çalışmalara ilişkin sunumlar gerçekleştirdiler.
Başarılı sonuçlar takdir topladı
Türkiye`de 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi`nde elde edilen kazanımlar ise katılımcıların büyük ilgisini çekti. Proje kapsamında büyük başarılar elde edilen korumada verimlilik, kapasite geliştirme, ekosistem hizmetlerinin ekonomik değerlemesi ve izin ve işletme çalışmaları gibi konularda kat edilen aşamalar ve kaydedilen gelişme, konferansa katılanlardan büyük takdir topladı. 
Proje hakkında:
Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli