Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başaran’ın yeni kitabı basıldı

Başaran’ın yeni kitabı basıldı

Bandırmalı yazar Pakize Başaran’ın, 19’uncu kitabı “Daha Ne Olsun” yayınlandı. Kitap, Bandırma Belediyesi kültür yayınları arasında yerini aldı.

Bandırmalı yazar Pakize Başaran’ın, 19’uncu kitabı “Daha Ne Olsun” yayınlandı. Kitap, Bandırma Belediyesi kültür yayınları arasında yerini aldı.
Kitapta, Başaran’ın şiirleri, düz yazıları, özlü sözleri, manileri ve hakkında ünlü yazarların değerlendirmeleri yer alıyor.
Bandırma Belediyesi’nin, editörlüğünü gazeteci-yazar Önder Balıkçı’nın yaptığı kitap için önümüzdeki dönemde söyleşi-imza günü düzenlemesi bekleniyor.
Yazar Pakize Başaran, kitabının basımını sağlayan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ile kitabın editörlüğünü üstlenen gazeteci-yazar Önder Balıkçı’ya teşekkür etti.
21 Mayıs 1921’de, Bandırma’da doğan Başaran, yıllarca İstanbul’da yaşadıktan sonra 2008 yılında yeniden döndüğü doğum yerinde yaşamaktan mutlu olduğunu belirtti.
İki yıl önce vefat eden ödüllü film yönetmeni Tunç Başaran ve tiyatro-sinema oyuncusu Meriç Başaran’ın anneleri Pakize Başaran’ın romanlarının yanı sıra şiirleri, röportajları ve çok sayıda radyo oyunları bulunurken, “Unut Beni” isimli şiiri de Cem Karaca tarafından bestelenmişti. Başaran, “şiir ve romanlarının konularını nasıl belirlediği” konusunda kendisine yöneltilen bir soruyu, “Kimi zaman bir cümle, hatta bir kelime bile bana ilham kaynağı olur” diye yanıtladı.
Pakize Başaran’ın yazarlık yaşamı Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nde araştırma tezi olarak yayınlanmıştı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Başaran’ kitabı basıldı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı