Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bartholomes, Sarı´yı İstanbul´a davet etti

Bartholomes, Sarı´yı İstanbul´a davet etti

Narlı Kilisesi´nin restorasyonu görüşülecek

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Fener-Rum Patriği Bartholomeos ile görüşecek. Bartholomeos´un, Erdek´e bağlı Narlı Mahallesi´ndeki kilisenin restorasyonunu görüşmek için 4 Ağustos 2015 günü, Sarı´yı İstanbul´a davet ettiği öğrenildi. Bartholomeos´un, Narlı Kilisesi´nin restorasyonu için ekonomik destek sağlaması bekleniyor.
Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandır, mahallelerindeki kilisenin harabe durumunda bulunmasına karşın gelen Hıristiyanların ilgisini çektiğini belirtirken, şunları söyledi:

?Kilisenin içini sık sık otlar bürüyor. Zaman zaman burayı temizletiyorum. Yine de otlar çabuk çıkıyor. Şu anda da 50 santimlik ot bulunduğunu söyleyebilirim. Zaten bölgemizde Narlı´nın yanı sıra Hamamlı ve Kirazlı Manastırı kiliseleri bulunuyor. Bunların da bir an önce restorasyonu gerekir.?
23 AĞUSTOS´TA KİRAZLI MANASTIRI´NDA AYİN
Bu arada, 23 Ağustos 2015 günü, Erdek sınırları içinde, Kapıdağ yöresinde yer alan Kirazlı Manastırı´nda ayin yapılacak. İstanbul Fener-Rum Patriği Bartholomeos´un yönetimindeki ayine diğer papazların yanı sıra Yunanistan´dan gelecek kişilerin de katılmaları bekleniyor.
Geçen yıl da, yine Bartholomeos´un yönetiminde, Kirazlı Manastırı´nda yaklaşık bir saat süren bir ayin düzenlenmişti.
Haber : Önder Balıkçı



Erdekli10
1.08.2015 02:22:33
Baskan Sarı´ nın yaptıgı meydan düzenlemesi Bartholomes´ un o kadar hosuna gitmis ki Narlı´ daki kilisenin restore calısmaları icin Sn. mimar Baskanımızı gorusmek uzere davet etmis.

remziye koyunc
16.10.2015 16:03:41
Narli koyundeki kilisenin restore edilme fikri gercekten bir harika. en kisa zamanda baslamasini diliyorum.

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli