Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Barınakta yaşanan vahşete Bandırma’dan tepki

Barınakta yaşanan vahşete Bandırma’dan tepki

Bandırma Kent Konseyi ile Bandırma Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği, Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak ölümüne neden o

Bandırma Kent Konseyi ile Bandırma Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği, Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntülerin ardından ortak basın açıklaması yaptı. 
Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat yaptığı konuşmada, “Konya’da ve Mamak’ta yaşanan faciaları ve katliamları hep birlikte gördük. Tabi bunların birtakım boyutları var. Geçen bir yasa söz konusu. Bu yasada da sokak hayvanlarına verilen zararın sonucunda bir hapis cezası söylemi var. Ancak bu hapis cezasının üst sınırı zaten 4 yıl. Genelde birçoğu herhangi bir ceza almadan gördüğünüz gibi sadece bir tutuklama kararının ardından tekrardan sokaklara geri dönüyorlar. Kaldı ki bunun dışında bu sokak hayvanlarının belki de hepinizin bu konuda kendimi çok bilgili sanmıyorum. Hepimizin bir duyarlılığı var. O da şu. Sokaktaki canlıların toplatılması sonucunda bu yetkinin verilmiş olması acaba barınaklarda ne gibi uygulamalar olacağını belki de canlı bir örneği oldu Konya’da ki hadise. Sonuç olarak belli izinlere tabi sadece soruşturma yapılabiliyor ve izni verende biliyorsunuz Tarım İlçe Hayvancılık Müdürlüğü’nden ancak izinler alınıyor. Kısacası yasanın hepimize endişelendiren kısımları var. Belki de bu çıkan olay tuzu biberi oldu.’’ dedi.  
Bandırma Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bilgen’de yaptığı konuşmada “Sokaklarda köpek olmaz barınaklara konsun söylemi ile başlayan ve belediyelerin kanuna aykırı bir biçimde sokak hayvanlarını toplayarak barınaklara doldurmaya çalışması ile devam eden bu süreç, Konya barınağında yaşanan vahim olay gibi vahşetlerin önünü açmıştır. Belediyelerin görevi güçten düşmüş, yaralı, tedaviye ihtiyacı olan sokak canlarını tedavilerini yapmak, aşılamak, kısırlaştırmak ve kısırlaştırdıktan sonra alındıkları yere bırakmaktır. Yüzlerce hayvanı toplayarak bir alana tıkarak hepsinin bakımlarını ve sağlıklı koşullarda barınmalarını sağlamak mümkün değildir.” dedi.

 Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı