Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BANVİTTEN ROTARYE İFTAR

BANVİTTEN ROTARYE İFTAR

BANVİT A.Ş., Bandırma Rotary Kulübü üyelerine geleneksel iftar yemeğini verdi.

BANVİT A.Ş., Bandırma Rotary Kulübü üyelerine geleneksel iftar yemeğini verdi. Düzler mevkiinde, BANVİT`e ait Bandırma-Erdek Yelken Kulübü tesislerinde gerçekleşen yemeğin ardından ilk konuşmayı yapan Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Kurtuluş Temur, bu yıl 30. yaşını kutlayan kulüplerinin, bu süre içinde gerçekleştirdiği çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgiler verdi. Ardından söz verilen BANVİT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, içinde bulunduğumuz yaz mevsiminde, haziran ayında tavuk fiyatlarının artmasına karşın mayıs ayı fiyatlarını yakalayamadığını vurgularken, sektör ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
"Tavukçuluk, rekâbete açık bir sektör. Ülkemizde, şu anda bulunan 20 büyük şirketin 10`u, pazarın % 80`ine hükmediyor. Tavukçuluk, aynı zamanda çok riskli ve tehlikeli bir sektördür. Canlı ile uğraşmak kolay değil. Bu arada arz-talep dengesini de çok iyi gözetmek zorundasınız. Türkiye tavukçuluğu nereye gidiyor derseniz, şunu söyleyebilirim. Biz, 10 yıl önce, ihracatın ne olduğunu bilmiyorduk. O dönemde, ne zaman ki elimizde mal fazlası kalıyordu, işte o zaman, bu malı nasıl ihraç ederek, elimizden çıkarabileceğimizi düşünüyorduk. Ülkemizdeki tavukçuluk sektörü, şu anda Irak bağımlısı olarak çalışıyor. Tavukçuluk sektörü olarak ihracatımızın yüzde 60`ını, Irak`a gerçekleştiriyoruz.  Körfez ülkelerine yakınlığımız nedeniyle az da olsa bu ülkelere de ihracat yapıyoruz. Petrolün varilinin 100 dolara yükseldiği düşünülürse, Arap ülkelerinin, tavukçulukta hep alıcı olacakları da ortadadır. Geçen yıl, ülkemizdeki tavukçuluk sektörünün toplam ihracatı 320 bin ton olmuştu. Bu yıl sonunda ise bu rakamın 400 bin tonu bulacağını sanıyorum."
İftar yemeğinden sonra Rotary Kulübü Başkanı Kurtuluş Temur, başta kulübün onursal üyesi ve BANVİT kurucusu Vural Görener olmak üzere Ömer Görener ve  BANVİT ailesine çeşitli armağanlar verdi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false