Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Banvitte transfer harekatı sürüyor

Banvitte transfer harekatı sürüyor

Banvit Basketbol Kulübü hız verdiği dış transferde önemli bir hamle de uzun oyuncu rotasyonuna yaptı.

Banvit Basketbol Kulübü hız verdiği dış transferde önemli bir hamle de uzun oyuncu rotasyonuna yaptı. 
İtalya Serie A ekiplerinden Banco Di Sardegna Sassari takımından Drew Gordon ile ikinci yılı opsiyonlu olmak üzere 1+1 yıllık anlaşmaya varıldı.
Klemen Prepelic`in ardından Drew Gordon ile anlaşarak kadrosunu genç ve yetenekli oyuncular ile takviye eden Banvit, bu sezonki iddiasının yanı sıra önümüzdeki sezonlar için de yatırımına devam etti.
Banvit BK Genel Menajeri Turgay Çataloluk, `` Drew Gordon ile imzalayarak yabancı oyuncu transferini şu an için noktaladık. Gordon`un gençliği, atletizmi ve mücadeleci oyun karakteri ile takımımıza oyunun her iki yönünde de önemli katkı vereceğini düşünüyoruz. Kadromuzdaki tecrübeli sporcularımızın yanına eklediğimiz genç ve potansiyelli yabancı oyuncularla birlikte doğru bir takım kimyası oluşturmak hedefindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadro istikrarımızı mümkün olduğunca korumak istiyoruz`` dedi.
1990 doğumlu 2.05 metre boyundaki Amerika vatandaşı genç oyuncu New Mexico Kolej`de 14 sayı, 11.2 ribaund ortalamaları ile tamamladığı üniversite kariyerinin ardından 2012 Yaz Liginde Dallas Maverics kadrosunda yer almış daha sonra ise Avrupa`nın yolunu tutmuştu.
Gordon, Sırbistan`ın Partizan takımında başladığı profesyonel kariyerinde, Euroleague`de 9.1 sayı 7.5 ribaund, Adriyatik Liginde ise 9.5 sayı, 7.5 ribaund ortalamaları ile mücadele etmişti. Başarılı oyuncu sezonun son bölümünde transfer olduğu Banco Di Sardegna Sassari takımında ise on maçta 11.6 sayı 7.1 ribaund ortalamaları yakaladı.
Euroleague`de geçtiğimiz sezon ribaund sıralamasında üçüncü olan genç oyuncu Amerika U18 Milli Takımının da formasını giydi. Drew Gordon son olarak 2013 Amerika Yaz Liginde Sacramento Kings takımı ile beş maçta 5 sayı, 6 ribaund ortalamaları ile mücadele verdi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu