Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Banvitspor başarıya odaklandı

Banvitspor başarıya odaklandı

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Kılıç: ?Şampiyonlar Ligi´nde dengeli bir gruptayız?

Banvit BK Başkanı Özkan Kılıç, takımın Şampiyonlar Ligi grubunda lider durumda olması ve gruptan çıkma şansı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi´nde son hafta Anadolu Efes karşısında alınan farklı galibiyet ve ligde play-off ve Türkiye Kupası sıralaması içinde yeri hakkında açıklamalarda bulundu.
Kılıç, şunları söyledi:
?Şampiyonlar Ligi´nde çok yakın ve dengeli bir grupta bulunuyoruz. Geçen haftaya kadar grubumuzda lider ve yedinci sıradaki takım arasında yalnızca iki galibiyet vardı. Deplasmanda kazandığımız Perol Olimpija Ljubljana maçı ile birlikte averajla liderliğe yükselmiş bulunuyoruz. Bununla birlikte, iki hafta öncesine kadar lider durumda bulunan Reyer Venezia´nın bizden sadece bir galibiyet eksik ve altıncı sırada bulunması grubun ne kadar zorlu ve değişmeye açık olduğunu gösteriyor. Şampiyonlar Ligi´nde verilen yeni yıl arası sonrası 10 Ocak´ta evimizde oynayacağımız AEK karşılaşmasının gruptan çıkmayı garantilemek adına büyük önem arz ettiğini düşünüyorum. Amacımız önce bu zorlu grupta ilk dört arasına girmeyi başarmak sonrasında ise eleme karşılaşmalarında olası eşleşmelerde avantaj sağlamak adına grubu en üst sırada bitirmek olacaktır. Geçen sezon yer almış olduğumuz Şampiyonlar Ligi Final-Four´una ikinci kez üst üste katılma isteğimiz ve hayalimiz ise her zaman aklımızın bir köşesinde yer alacaktır.
Bildiğiniz gibi Tahincoğlu Basketbol Süper Ligine, bu sezon istediğimiz başlangıcı yapamadık. Özellikle evimizde yakın farklarla kaybetmiş olduğumuz karşılaşmalar hepimizi çok üzmüştü. Yeni kurulan bir takım olma dezavantajını yaşamış ve özellikle yeni oyuncularımız geçen sezonki başarıların baskısını hissederek gerçek performanslarını sergileyememişti. Son iki haftadır Türkiye Ligi´nde de istediğimiz mücadele ve buna karşılık arzuladığımızı görmeye başladığımızı söyleyebilirim. Evimizde kazanmış olduğumuz Darüşşafaka Doğuş maçı sonrası deplasmanda Anadolu Efes´e karşı kazanılan farklı galibiyet ve daha da önemlisi sahada görmüş olduğumuz karakter ve kazanma isteği bizi gelecek adına da oldukça ümitlendirdi. Anadolu Efes galibiyetine kısaca değinecek olursam, açıkçası biz de, çok değerli bir antrenör ve oyuncu grubuna sahip rakibimiz karşısında bu kadar farklı bir galibiyet beklemiyorduk. Ama sporcularımızın maçın başından son dakikasına göstermiş oldukları kararlılık ve direncin neredeyse tüm maçı çift haneli rakamlarla önde götürmemizi ve sahadan farklı galip ayrılmamızı sağladığını söyleyebilirim. Şu anda ligimizde averajla yedinci sırada bulunmakla beraber henüz ilk devre sonunda play-off ve dolayısı ile Türkiye Kupasına katılma hakkını kazanamamış durumdayız. Devre sonuna kadar oynayacağımız 3 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılıp, ilk devreyi olabilecek en üst noktada bitirmeyi ve ??Son Şampiyon´´ unvanı ile Türkiye Kupası´na katılmayı arzuluyoruz.
Son olarak takıma takviye konusuna gelecek olursak, tespit ve araştırmalarımız devam etmekle beraber şu an için böyle bir düşüncemiz olmadığını söyleyebilirim. Kendi adıma en önemli takviyeyi, Altyapımızdan yetişen ve 1997 doğumlu Rıdvan Öncel´e güvenip önemli süre ve sorumluluk vererek yaptığımızı düşünüyorum. Tüm Basketbol Kamuoyununda yakından gördüğü üzere, Rıdvan Öncel son haftalarda takımımızın kilit oyuncularından biri oldu, savunma ve hücumda büyük katkı veriyor. Ben aynı aşamayı yine Altyapımızdan yetişen ve şu anda kenarda kendilerine gelecek şansı bekleyen 1999 doğumlu Şehmus Hazer, Berke Atar ve Erkin Şenel´den de bekliyorum ve onlara yürekten inanıyorum. Bizim için her zaman en büyük takviye ilerde Türk Basketbolu´nun lokomotifleri olacak genç oyuncularımızın sahada yer almaları ve katkı vermeleri olacaktır.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli