Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Banvit Tarihe Geçti

Banvit Tarihe Geçti

Beko Basketbol Liginde normal sezonu lider bitirmeyi garantileyen Banvit, bu seneki performansı ile tarihi bir başarıya imza attı.

Beko Basketbol Ligi`nde normal sezonu lider bitirmeyi garantileyen Banvit, bu seneki performansı ile tarihi bir başarıya imza attı.
Ligin 26. haftası geride kalırken, sadece tek yenilgi alıp güçlü rakiplerini geride bırakarak sezonu zirvede tamamlamayı garantileyen Banvit, 14 sezon sonra liderliği İstanbul dışına taşıdı.
Geride kalan 14 sezonda sadece İstanbul takımları normal sezonu lider bitirdi. 1998-1999 sezonunda TOFAŞ`ın zirvede yer almasının ardından 14 sezon boyunca Anadolu takımları, kendilerine zirvede yer bulamadı. Beko Basketbol Ligi`nde son olarak Aykon TED Ankara Kolejliler`i deplasmanda 20 sayı farkla mağlup eden Banvit, 2013-2014 sezonunu lider bitirmeyi garantileyerek, Anadolu takımlarının bu şansızlığını da kırmış oldu.
Yeni hedef şampiyonluğu İstanbul dışına taşımak
Lig lideri Banvit`in yeni hedefinin, şampiyonluğu uzun bir aradan sonra İstanbul dışına taşımak olarak açıklandı.
Son yıllarda İstanbul takımlarının hâkimiyetinde geçen lige baş antrenörü Dimitris Itoudis yönetiminde renk katan Bandırma temsilcisi, 13 sezon sonra şampiyonluğa ulaşan Anadolu takımı olmayı hedefliyor. 1999-2000 sezonunda TOFAŞ`ın şampiyon olmasının ardından şampiyonluk hep İstanbul takımlarının elinde kalırken, Banvit normal sezondaki başarısını sürdürerek şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı