Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BANVİT JIMMY BARON İLE ANLAŞMAYA VARDI!..

BANVİT JIMMY BARON İLE ANLAŞMAYA VARDI!..

Banvit Basketbol Kulübü, sezona İspanya'nın Fuenlabrada takımında başlayan Amerika'lı oyuncu Jimmy Baron ile anlaştı.

Banvit Basketbol Kulübü, sezona İspanya’nın Fuenlabrada takımında başlayan Amerika’lı oyuncu Jimmy Baron ile anlaştı. 2014-2015 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılan oyuncunun Bursa Acıbadem Hastanesinde yapılan kontrollerinde herhangi bir probleme rastlanmadı.
1,91 metre boyunda, 29 yaşındaki Baron, Rhode Island’da tamamladığı kolej kariyerinin ardından ilk profesyonel sezonunda Türkiye’de Mersin Büyükşehir Belediye forması giymişti. Mersin’de gösterdiği başarılı performansın ardından sırasıyla İspanya’nın Lagun Aro Gipuzkoa, Rusya’nın Lokomotiv Kuban, İtalya’nın Virtus Roma takımlarında forma giyen başarılı oyuncu bu sezon başında ise Montakit Fuenlabrada takımı ile anlaşarak İspanya Ligine dönüş yaptı. İspanya liginde 12.3 sayı ortalaması ile mücadele eden Jimmy Baron Banvit’e transferi ile ikinci kez Türk basketbol severlerin karşısına çıkmış olacak. Kariyerinde 2013 yılında Lokomotiv Kuban ile Eurocup şampiyonluğu bulunan tecrübeli basketbolcu yeşil-turunculu ekibe Eurocup ve Türkiye Ligi mücadelesinde güç katacak.
Banvit’te 15 numaralı formayı giyecek olan Jimmy Baron’un transferi ile ilgili olarak Banvit BK Genel Menajeri Turgay Çataloluk;
“Kadromuzun ihtiyacı doğrultusunda teknik ekiple birlikte bir süredir yeni bir oyuncu için araştırma yapıyorduk. Özellikle Erkan ve Cevher’in ayrılmalarından sonra daralan rotasyonumuzu güçlendirmek adına 2 numara pozisyonunda bize katkı vereceğine inandığımız Jimmy Baron ile anlaşmaya vardık. Basetbol severler oyuncuyu rookie senesindeki Türkiye macerasından hatırlayacaklardır.
Jimmy Baron’u Eurocup’ta grubumuzun ikinci yarı maçlarında ve TBL’de oynatabileceğiz. Artık yeterince Avrupa tecrübesine sahip olan oyuncumuzun, adaptasyon sürecini çabucak atlatarak hedeflerimize giderken takımımıza yardımcı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli