Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç Alt yapıya güveniyoruz

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç   Alt yapıya güveniyoruz

Beko Basketbol 1. Liginde önümüzdeki sezon dokuzuncu yılını yaşayacak olan Banvitsporda çalışmalar, Baş Antrenör Orhun Enenin gözetiminde sürüyor.

Beko Basketbol 1. Ligi`nde önümüzdeki sezon dokuzuncu yılını yaşayacak olan Banvitspor`da çalışmalar, Baş Antrenör Orhun Ene`nin gözetiminde sürüyor.
Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, bu yıl kadrolarında, eski oyuncularından Erkan Veyseloğlu, Serkan Erdoğan, İzzet Türkyılmaz, Erol Can Çinko, Charles Edward Davisse, Keith Matthev Simmons ve Kalin Jay Lucas`ın kaldığını vurgularken, şunları söyledi:
"Bildiğiniz gibi, üç yıldır formamızı giyen Barış Ermiş`i, Fenerbahçe Ülker`e verdik. Lance Williams ve Cemal Nalga, bu yıl kadromuzda yer almayacak. İbrahim Yıldırım da, büyük bir olasılıkla Fenerbahçe Ülker`e gidebilir. Ancak durumu daha netleşmedi. Bu yıl kadromuzda bulunan Şafak Edge`nin de çok başarılı bir sezon geçireceğini düşünüyoruz."
Geride bıraktığımız sezonu genelde başarılı geçirmelerine karşın son maçların, son saniyelerinde daha başarılı dereceleri kaybettiklerine dikkati çeken Kılıç, şunları söyledi:
"Örneğin, bu yıl, ligdeki normal sezonu birinci bitirme şansını averajla kaybettik. Türkiye Kupası finalinde ilk yarıyı 7 sayı önde bitirdiğimiz halde Beşiktaş Milangaz`a yenilerek, kupayı alamadık. Eurocup`ta ise grubumuzdaki iki güçlü takımı yendiğimiz halde daha güçsüz iki takıma yenildik."
Önümüzdeki günlerde biri yerli, biri yabancı olmak üzere iki önemli oyuncuyu kadrolarına katacaklarını açıklayan Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, "Hedefimiz, bu yıl da yine şampiyonluk için mücadele vermektir. Tabii bunu, öncelikle kendi bünyemizden gelen oyunculara da ağırlık veren kadromuzla başarmak istiyoruz. Çünkü böylesine bir şampiyonluk daha da anlamlı olur" diye konuştu.
20 Eylül 2012`de, Bandırma`da, geleneksel "Uluslararası TÜBAD Turnuvası"nın düzenleneceğini belirten Kılıç, bu yıl, 2. Türkiye Ligi`nde mücadele verecek olan Bandırma Kırmızı`nın Baş Antrenörlüğünü yine Selçuk Ernak`ın yapacağını, bu takımın hedefinin de yeniden BEKO Basketbol Ligi`ne yükselmek olduğunu açıkladı.
Bandırmalı basketbol severlerin, geçtiğimiz yıl maçlara ilgilerini yetersiz gördüklerine işaret eden Kılıç, "Seyircimiz, geçen yıl maç seçerek, yalnızca büyük takımlarla oynadığımız maçlara geldi. Bu yıl, tüm maçlarımıza ilgi bekliyoruz" dedi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli