Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Banvit, TÜBAD Turnuvası´nı 4. tamamladı

Banvit, TÜBAD Turnuvası´nı 4. tamamladı

Yeni sezon hazırlıklarına İstanbul´da katıldığı 12. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası ile devam eden Banvit, üçüncülük maçında Khimki Moskova´yı çekişmeli geçen mücadele sonunda 70-72 mağlup oldu ve turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.

Yeni sezon hazırlıklarına İstanbul´da katıldığı 12. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası ile devam eden Banvit, üçüncülük maçında Khimki Moskova´yı çekişmeli geçen mücadele sonunda 70-72 mağlup oldu ve turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu´nda oynanan mücadeleye Banvit, Alex Perez, Rıdvan Öncel, Devin Oliver, Stefan Bircevic ve Berke Atar beşiyle başladı. Karşılaşmaya karşılıklı sayılarla başlarken Turuncu - Yeşilliler ilk periyodu 18-17 üstün tamamladı.

İkinci periyotta da dengeli oyun devam ederken, Khimki Moskova hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla öne geçti ve soyunma odasına Banvit 31-33 geride girdi.

Üçüncü çeyrekte daha iyi bir oyun ortaya koyan Bandırma temsilcisi 25. dakikayı 42-38 önde geçti. Periyodun bitimine bir dakika kala Rus ekibi 50-52 öne geçti. Kalan bölüm karşılıklı sayılarla geçildi ve Khimki Moskova final periyoduna 52-54 önde giren taraf oldu.

Turuncu ? Yeşilliler son çeyrekte rakibi karşısında öne geçmekte zorlanırken bir ara 5´e kadar çıkan fark (70-65), son 30 saniyeye girerken 70-70´te dengeye geldi. Khimki Moskova bitime 4 saniye kala Jordan Mickey ile 72-70 öne geçti. Banvit kalan bölümde fırsatı değerlendiremeyince sahadan 70-72 mağlup ayrıldı ve turnuvayı da dördüncü olarak tamamladı.

Turuncu ? Yeşiller İstanbul´daki son hazırlık maçında 23 Eylül Pazar 17.00´de Sinan Erdem Spor Salonu´nda Yunan ekibi AEK ile karşı karşıya gelecek ve ardından Bandırma´ya dönecek.

Banvit ? Khimki Moskova maçı öncesinde Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, merhum Mehmet Baturalp´in değerli eşi Ülkü Baturalp´e ve ailesine, üzerinde Baturalp´in fotoğrafının bulunduğu ve ?Bizi İzlediğini Biliyoruz. Kalbimizdesin´ yazılı tişört hediye etti.

Mücadelenin hemen ardından da Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, merhum Mehmet Baturalp´in değerli eşi Ülkü Baturalp´e ?Bizi İzlediğini Biliyoruz. Kalbimizdesin´ yazılı 9 numaralı Banvit forma plaketi hediye edildi. Günün anısına Baturalp ailesi ve Banvit BK Yönetimi hatıra fotoğrafı çektirdi. Ülkü Baturalp, Banvit Basketbol Kulübü ailesine yapmış olduğu vefa örneğinden dolayı teşekkür etti.

Banvit ? Khimki Moskova maçının ardından TÜBAD adına Türk basketbolunun efsane isimlerinden Aydın Örs, Türk basketboluna katkılarından dolayı Özkan Kılıç´a teşekkür plaketi takdim ederek başarılarının devamını diledi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli