Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Banvit Baş Antrenörü Sasa Filipovski,

Banvit Baş Antrenörü Sasa Filipovski,

´´Bandırma´ya Spor Lisesi ve Yeni Salon Yapılmalı´´

Banvit Baş Antrenörü Sasa Filipovski, takımının hedeflerini, Türk Basketbolu hakkındaki düşüncelerini, takım organizasyonunu, lig ve Avrupa hedefleri ile Bandırma´daki yaşamını anlattı.
Fılıpovski, ?Türkiye´deki basketbol seviyesinin çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Kolaylıkla söyleyebilirim ki Türkiye şu anda Avrupa´daki en iyi lig. Baktığınızda Euroleague oynayan, Avrupa´da mücadele eden takımlar var. Avrupa´da mücadele etmeyip de haftada bir maç oynayan takımların da çok kuvvetli takımlar olduğunu söyleyebilirim. İkinci liginde Avrupa´nın en iyi ikinci ligi olduğunu söylemeliyim. Ben burada Avrupa´nın en iyi koçları ile mücadele etmekten mutluyum? dedi.
Banvit organizasyonu hakkında düşünceleriniz neler? Sorusuna ise Fılıpovski, şu cevabı verdi: ?Çok memnunum Banvit´te çalışmaktan. İlk başta hoşuma giden şey kime çalıştığımızın, kime hesap vereceğimizin ve görevlerin çok net belli oluşu Banvit organizasyonunda. Bunun dışında herkes takımdaki çalışanlara, profesyonellere yardımcı ve onların sadece basketbola odaklanmasını sağlayacak bütün işleri hallediyorlar. Banvit organizasyonu birbirine çok yakın aileyi andıran bir organizasyon. Birbirleri ile iletişimleri dört dörtlük olduğunu düşünüyorum.?
Fılıpovski, devamında şunları kaydetti: ?Genel olarak Bandırma´daki insanlardan, seyircimizden çok mutlu olduğumu söylemeliyim. Burada bir defa çok önemli bir atmosfer oluşturuyorlar. Bu salon rakipler için çok zor bir salon. Çünkü her daim dolu bir salona ve çok ciddi bir baskı altında oynamak zorunda kalıyorlar. Bu bizim için çok büyük avantaj. Onun dışında Bandırma küçük ve her şeyi bulabileceğiniz bir yer. Bandırma´da yaşamaktan çok memnunum, mutluyum. Nerede yaşamaktan mutluysanız orası sizin evinizdir. O nedenle Bandırma´da yaşamaktan mutluyum ve burası benim evim. İnsanlar her zaman size yardımcı olmaya destek vermeye çalışıyorlar. Bandırma´da gençlere çok büyük yatırım yapılıyor ama bariz olarak Bandırma´nın kısa süre içerisinde yeni bir kapalı spor salonuna ihtiyacı var. Ben bu salona en kısa zamanda Bandırma´nın kavuşacağını ümit ediyorum. Yeni salonla birlikte buradaki şartlar gençler için daha iyi olacak. Salonumuz 05:30´da açılıyor çoğu günler gece 24:00´e kadar kapanmıyor. Fedakarca bir çalışma var. Yeni bir salon olduğunda belki, Banvit ve Kırmızı dışındaki takımlar da normal saatlerde antrenmanlarını yapabilecekler. Şu anda burada Türkiye´nin birçok tarafından gelen genç, küçük oyuncular var. Eğitim yönünden de yapılması gerekenler var. Bence Bandırma´da bir spor okulunun bir spor lisesinin varlığı şartların değiştirilmesi ve düzenlenmesi bakımından faydalı olacaktır. Ama en önemlisi yeni bir kapalıspor salonu. Çünkü buraya gelen insanlar da daha iyi şartlarda maç seyretmeyi ve takımlar da daha iyi şartlarda antrenman yapmayı hak ediyorlar.? Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false