Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Banvit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Görener:

Banvit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Görener:

Banvit A.Ş.´nin Bandırma Rotary Kulübü´ne geleneksel iftar yemeği verildi.

Banvit A.Ş.´nin Bandırma Rotary Kulübü´ne geleneksel iftar yemeği verildi.
Erdek´in Düzler bölgesindeki Bandırma Yelken Kulübü kamp ve sosyal tesislerinde verilen yemeğin açış konuşmasını Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Ali Ozar yaparak, mutluluğun insan yaşamındaki önemi üzerinde durdu.
Ardından konuşan Banvit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, sivil toplum örgütlerinin, yaptıkları açıklamalara çok dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekerken, şu değerlendirmede bulundu:
?Çeşitli sektörlerde ve doğada sürdürebilirliğin sağlanması için sivil toplum örgütlerinin, kamuoyunu doğru ve gerçek bilgilerle aydınlatmaları gerekir. O zaman herkes, bu bilgi ve eleştirilerden yararlanır. Ancak ülkemizdeki bazı sivil toplum örgütleri buna uygun hareket etmeyerek, birçok konuda kamuoyunu yanlış yönlendiriyor ve töhmet altında bırakıyor. Bu olumsuzluktan kanatlı sektörü de ne yazık ki payını alıyor. Bu kuruluşlar, kanatlı yetiştiriciliğinde yemlerde antibiyotik v e hormon kullanıldığını, kanatlı hayvanların GDO´lu olduğunu öne sürüyor. Hiç kimse desteksin atmasın. Bunların hiçbiri doğru değildir. Ülkemizdeki kanatlı sektöründe de, dünyada da antibiyotik kullanımı yok. Kanatlı sektöründe antibiyotik, sadece hastalanan hayvan ölmesin diye verilir. Bunun dışında, kanatlı hayvanların yemlerinde antibiyotik de, hormon da kullanılmaz. GDO´ya gelince. Dünyada, bu konuya iki açıdan bakılıyor. ABD´deki bakış açısı, ?Ben, bilime inanırım. İleride, belki 8 yıl sonra GDO ortaya çıkarsa ne yaparım?dır. Avrupa´nın bakışı ise yine aynı şekilde, ?Ya, iki-üç jenerasyon sonra çıkarsa ne olur?? şeklindedir. Ancak, kanatlı sektöründe GDO kesinlikle yoktur.?
Medyaya yansıyan bu yanlış yönlendirmelerin sektörü sarstığına işaret eden Görener, ?Medyada çıkan her haberi resmi kaynaklardan, iyi araştırın ve emin olun. Doğru, gerçek ve dizayn edilmemiş haberlere inanın. Bu asılsız haberler nedeniyle çocuklarımız, neredeyse otla beslenmeye yöneltiliyor. Oysa çocuklar, otla değil, kırmız ve beyaz etle büyürler? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı