Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Banvit A.Ş. satıldı

Banvit A.Ş. satıldı

Ülkemiz beyaz et sektörünün önemli kuruluşlarından BANVİT A.Ş. satıldı.

Ülkemiz beyaz et sektörünün önemli kuruluşlarından BANVİT A.Ş. satıldı.

Bandırma´da kurulu bulunan şirketin % 79,48´lik payını, 915.064.403,2472 TL´ye, Brezilya merkezli BRF S.A.´nın bağlı bulunduğu BRF Gmblt kuruluşu satın aldı.

Satış anlaşması, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası(İMKB), Kamu Aydınlatma Platformu´na(KAP) yapılan açıklamayla kamuoyuna duyuruldu.

 

KAP AÇIKLAMASI

 

KAP TA YAYINLANAN HİSSE SATIŞ SÖZLEŞMESİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR..

 

Şirketimiz tarafından yapılan 23 Mart 2016, 17 Mayıs 2016, 13 Temmuz 2016 ve 29 Eylül 2016 tarihli özel durum açıklamalarında, tahsisli satış veya sair şekilde kurulabilecek bir ortaklık için potansiyel yatırım gruplarıyla görüşmelere başlama kararı alındığı ve sözkonusu görüşmelerin sonucunda bir gelişme olduğunda, kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisi verilmişti.

 

Şirketimizin hakim hissedarları Vural Görener, Emine Okşan Koçman, Emine Esra Görener Christoffel, Fatma Makbule Görener ve Aabar Investments PJS (Hissedarlar) tarafından iletilen güncel bilgiye göre şirketimizin toplam ödenmiş sermayesinin yaklaşık %79,48´ine tekabül eden ve hissedarların mülkiyetinde bulunan nominal hisselerin tamamının satışına ilişkin olarak 09 Ocak 2017 tarihinde hissedarlar ile dünyanın en büyük tavuk üreticilerinden olan Brezilya merkezli BRF S.A.´nın bağlı ortaklığı olan BRF GmbH arasında hisse satış sözleşmesi (Sözleşme) imzalanmıştır.

 

Yine şirketimize iletilen bilgiler çerçevesinde, sözleşmenin imzalanmasını takiben BRF ile Katar merkezli Qatar Investment Authority iştiraki olan Qatar Holding LLC (QH) arasında %60 BRF, %40 ise QH´de bulunmak kaydıyla yeni bir ortaklık (Yeni Ortaklık) oluşturulacağı, yeni ortaklığın kurulması ile birlikte sözleşme tahtında alıcının tüm haklarını devralacak olup, işlemin kapanışı ile birlikte Yeni Ortaklık, şirketimizin paylarını %79,48´inin sahibi olacağı anlaşılmaktadır.Sözleşmede toplam satın alma bedeli hisse başına 11,51 TL olmak üzere 915,064,403.2472 TL olarak belirlenmiş olsa da anılan tutar Rekabet Kurulu izni ve sözleşmede belirlenen diğer gerekli ön koşulların sağlanması akabinde hisse devrinin yapılacağı tarih itibariyle düzenlenecek ara bilanço ve gelir tablosu çerçevesinde belirlenecek olan net borçluk durumu, işletme sermayesi, FAVÖK ve ilgili tarihteki ABD Doları / Türk Lirası döviz kuruna dayalı olarak gerçekleştirilecek fiyat ayarlamalarına tabi olarak azalabilecek veya artabilecektir.

 

Ödeme, sözleşmede belirtilen ABD Doları/Türk Lirası döviz kuruna göre ABD Doları üzerinden yapılacaktır.Sözleşmede belirtilen koşılların gerçekleşmesini müteakip hisse devir işlemi tamamlandıktan sonra Yeni Ortaklık bakımından ?pay alım teklifi? yükümlülüğü ortaya çıkacak olup, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu´nun Seri : II 26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliğine göre ilgili pay alım teklifi için T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu´na başvuruda bulunulacağı tarafımıza bildirilmiştir.

 

Yukarıda belirtilen hisse devir işlemiyle ilgili, yatırımcılarımızın yatırım kararını veya şirket hisselerinin değerini etkilecek yeni bir gelişme olduğunda ilgili mevzuat çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

 

Haber Merkezi

 



Anahtar Kelimeler: Banvit satıldı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli