Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Banvit 2016 - 2017 sezonunu tamamladı

Banvit 2016 - 2017 sezonunu tamamladı

Banvit Basketbol Kulübü tarihi geçen bir sezonu Play-Off Çeyrek Final karşılaşmalarıyla tamamladı.

2016 - 2017 Sezonu´nu Integral Forex Türkiye Kupası Şampiyonluğu, FIBA Şampiyonlar Ligi İkinciliği ve Spor Toto Basketbol Süper Ligi 5. liği ile tamamlayan Banvit, böylece kulüp tarihinin en başarılı sezonlarından birini geride bırakmış oldu.
Müzesini Türkiye Kupası ile taçlandıran Banvit, sezonun geri kalanında Spor Toto Basketbol Süper Ligi´nde ve FIBA Şampiyonlar Ligi´nde yoluna emin adımlarla devam etti. Banvit Avrupa´da son 16 tur maçlarında Ewe Baskets Oldenburg´u ve çeyrek finalde ise MHP Riesen Ludwigsburg takımlarını geride bırakarak ilk kez düzenlenen Şampiyonlar Ligi´nde Final Four´a yükseldi.
28-30 Nisan tarihleri arasında İspanya´nın Tenerife şehrinde düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi Final Four´unda yarı final maçında Fransız temsilcisi AS Monaco Basket´i geçerek finale yükselen Banvit bir başka tarihi başarıya daha imza attı. Final maçında ev sahibi ekip Iberostar Tenerife takımı ile kupa mücadelesi veren Banvit maçı 4 sayı ile kaybederek Avrupa İkincisi oldu.
FIBA Şampiyonlar Ligi´nde kupayı 4 sayı ile kaçıran Banvit´te oyuncular ise sezon ödüllerine adeta damga vurdu. Banvit´in Amerikalı yıldız oyuncusu Jordan Theodore Sezonun En Değerli Oyuncusu (MVP) ödülünü alırken aynı zamanda Sezonun En İyi Beş Oyuncu arasına seçildi. Banvit´in yetenekli genç yıldızı Furkan Korkmaz ise gösterdiği müthiş performans ile En İyi Genç Oyuncu Ödülü´nün sahibi oldu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli