Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

BANÜ 8 yaşına bastı Rektör Süleyman Özdemir: “Kaliteli bir üniversiteyiz”

BANÜ 8 yaşına bastı Rektör Süleyman Özdemir: “Kaliteli bir üniversiteyiz”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ)Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) konuğu oldu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ)Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) konuğu oldu.
23 Nisan 2015 yılında kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin yedinci yılını tamamladığını vurgulayan Özdemir, çeşitli konular hakkında da bilgiler verdi.
Bandırma, Erdek, Gönen, Susurluk ve Manyas ilçelerinde 10 fakülte, 9 meslek yüksek okulu, 4 enstitü bünyesinde 100’ü aşkın ön lisans ve lisans, 50’si lisansüstü olmak üzere toplam 150 bölüm ve programda eğitim-öğretim faaliyeti bulunduğunu belirten Özdemir, bu sayının, eylül ayına dek 160’a ulaşmasını planladıklarını açıkladı.
Özdemir, halen 538’i akademik, 289’u idari kadroda olmak üzere toplam 827 personelin görev yaptığı üniversitede 18 bin öğrencinin bulunduğunu, bunun 2.100’ünü, 71 ülkeden gelen öğrencilerin oluşturduğunu belirtti.
KALİTELİ BİR ÜNİVERSİTEYİZ
Nicelik açısından olduğu gibi nitelik açısından da kaliteli bir üniversite olduklarına dikkati çeken Özdemir, şunları söyledi:
“Ülke düzeyinde saygın üniversiteler arasına girdik. Kaliteli bir eğitim-öğretim veriyoruz. Hocalarımızın sayısı sürekli artıyor. Üniversitemizi ülkemizin her yerinden öğrenciler tercih ediyor. Hocalarımızın uluslararası yayınları 200’ü geçti. Önümüzdeki dönemde bu yayınların 400-500’lere ulaşmasını bekliyorum. Önemli olan dünya üniversiteler liginde 5-6 yıl içinde kendimizden söz ettireceğimize inanıyorum.”
Halen 18 bin dolayında bulunan öğrenci sayılarının önümüzdeki yıl 25 bini bulabileceğine işaret eden Rektör Özdemir, kendilerine bağlı Erdek, Gönen, Susurluk ve Manyas ilçelerindeki fakülte, meslek yüksek okulu ve enstitüler hakkında da bilgi verdi.
ERDEK MYO BİNASI YETERSİZ
Erdek Meslek Yüksek Okulu’nun fiziki açıdan yetersiz olması nedeniyle yeni bölüm açamadıklarını belirten Özdemir, şunları söyledi:
“Erdek Meslek Yüksek Okulu’muz küçük ama sahilde şirin bir yerde bulunuyor. Yaklaşık 450 öğrenciye, üç programda yer veriliyor. Bu okulumuz için yeni yer arayışımız şu ana kadar sonuç vermedi. Ancak Erdek Jandarma Komutanlığının yeni binasının tamamlanmasının ardından şu andaki jandarma komutanlığı binasına Erdek-Bandırma karayolu üzerindeki İlçe Emniyet Müdürlüğü taşınacak. Büyük bir ihtimalle biz de Emniyet Müdürlüğü’nün boşaltacağı bu binayı, Meslek Yüksek Okulumuzun ikinci binası olarak kullanacağız. Bu gerçekleştiğinde, Erdek Meslek Yüksek Okulu’ndaki bölüm sayımızı artıracağız.”
KAMPÜSLER CANLI MEKANİZMALARDIR
Üniversitenin merkez kampüsünü tamamlamak için çalıştıklarını vurgulayan Özdemir, “Kampüsler, öğrenciler için çok önemli, canlı mekanizmalardır” diye konuştu.
MERİNOS’TAN MUTLAKA BİZE YER VERİLMELİ
Üniversitenin genişlemesi için yakınında bulunan Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü(Merinos) arazisinden, kendilerine yaklaşık bin dönümlük bir yer verilmesi gerektiğinin altını çizen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, şunları aktardı:
“Bundan önceki Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye durumu anlatarak, Merinos’tan yer istemiştik. Sayın Pakdemirli, bu konuya sıcak bakıyordu. Ancak şimdi yeni bakan geldi. Durumu ona da anlatacağız.”
PERTEVNİYAL HASTANESİ MÜZE OLACAK
Üniversite olarak kültürel varlıklara da önem verdiklerine işaret eden Özdemir, şöyle konuştu:
“Üniversitemize ait üç kültürel varlığımız var. Bunlardan biri, halen Sağlık Bilimleri Fakültemiz olarak eğitim-öğretim veren, Bandırma’nın eski, tariki Askerlik Şubesi binası, diğeri bize tahsis edilen Bandırma Pertevniyal Devlet Hastanesi, diğeri ise yine bize tahsis edilen Susurluk’taki silah deposudur. Susurluk’taki bu silah deposunu restore edeceğiz. Yine Bandırma Pertevniyal Devlet Hastanesi ise Bandırma Belediyesi tarafından restore ediliyor. Bu restorasyon tamamlandığında, binayı kent müzesi olarak kullanmak istiyoruz.”
AVNİ KOCAMAN DENİZ BİLİMLERİ MERKEZİ AÇILIŞI 16 MAYIS’TA
Kocaman Balıkçılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman tarafından, vefat eden babası Avni Kocaman’ın anısına, Edincik altında yaptırılan “Avni Kocaman Deniz Bilimleri Merkezi’nin açılışının 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü, saat 14.00’te gerçekleşeceğini açıklayan Özdemir, şu bilgiyi verdi:
“Denizcilik Fakültemize ait Edincik yerleşkemizde ayrıca Marmara Denizi ve balıkçılık müzesi ve dev akvaryum da yer alacaktır. Denizcilik Fakültemiz çok iyi bir durumda. Geçtiğimiz günlerde, ilgili bakanlıktan gelen yetkililer tarafından hem Denizcilik Fakültemiz hem de Denizcilik Meslek Yüksek Okulumuz akredite edildi. Önümüzdeki yıl, Denizcilik Fakültemizin Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü de eğitim-öğretime başlayacak ve bu fakültedeki bölüm sayımız üçe çıkacak. Daha sonraki yıl ise dördüncü bölümü açacağız.”
SOSYAL SORUMLULUK VE GÖNÜLLÜLÜK PROJELERİ
Üniversite olarak sosyal sorumluluk ve gönüllülük projeleri de uyguladıklarını belirten Özdemir, bu alanda 550 öğrencinin çalıştığını, önümüzdeki dönemde bu sayıyı bine yükseltmeyi hedeflediklerini açıkladı.
YÖK’ÜN DİKKATİNİ ÇEKİYORUZ
Henüz genç ve yeni bir üniversite olmalarına rağmen önemli yol aldıklarını vurgulayan Özdemir, “Bu gelişmemiz, Yüksek Öğretim Kurulu’nun(YÖK) da dikkatini çekiyor ve bizi takdir ettiklerini söylüyorlar” dedi.
Özdemir, üniversite olarak kültürel ve sportif etkinliklere de büyük önem verdiklerini açıkladı.
HOCALARIMIZ BANDIRMA’YI SEVİYOR
Üniversitede göreve başlayan öğretim üyelerinin, Bandırma’yı çok sevdiklerini belirten Özdemir, “Bize katılıp daha sonra ayrılan çok az sayıda hocamız var. Bandırma’yı çok seviyorlar ve öğrencilerini teşvik ediyorlar. Üniversite olarak Bandırma’yla bütünleşme yolunda önemli yol aldığımızı söyleyebilirim. Ancak bu konuda önümüzde daha çok alacağımız yol var” diye konuştu.
ERDEK-BANDIRMA KAVŞAĞI BU YIL BAŞLAYACAK
Üniversite ve hastaneye gidişin de bulunduğu, büyük trafik riski taşıyan Erdek-Bandırma kavşağının bu yılki yatırım programına alınacağını öğrendiğini vurgulayan Özdemir, “Bu kavşak tamamlandığında, bu bölgede trafiğin düzene gireceğini düşünüyorum” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı