Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BANSİAD, Balıkesirin Bütünşehir olmasına karşı

BANSİAD, Balıkesirin Bütünşehir olmasına karşı

BANSİAD, BAÜ Rektörü Alkan ve Vergi Dairesi Müdürü Üzarı konuk etti Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (BANSİAD), haziran ayı toplantısında Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ile Bandırma Vergi Dairesi Müdürü Naci Üzarı...

BANSİAD, BAÜ Rektörü Alkan ve Vergi Dairesi Müdürü Üzar`ı konuk etti
Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (BANSİAD), haziran ayı toplantısında Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ile Bandırma Vergi Dairesi Müdürü Naci Üzar`ı konuk etti.
Hotel Panderma Port`ta gerçekleşen toplantının açış konuşmasını yapan BANSİAD Başkanı Hakan Öztürk, Balıkesir`in Büyükşehir kapsamına alınması konusundaki düşüncelerini de açıklarken, şunları söyledi:
"BANSİAD olarak Bandırma ve çevresinin yarattığı yüksek ekonomik katma değer ve sahip olduğu sosyal özellikler nedeniyle Balıkesir`in Büyükşehir yönetiminden bağımsız bir belediye organizasyonu çerçevesinde yönetilmesini istiyoruz. Kaygımız, Bandırma`nın önemli dinamiklere sahip olmasına karşın Büyükşehir Belediyesi örgütlenmesi içinde hak ettiği bir yerel yönetim organizasyonuna kavuşamaması nedeniyle tüm gelişme yollarının tıkanmasıdır. Buna bağlı olarak Balıkesir Büyükşehir yönetim alanının, tıpkı İstanbul ve Kocaeli`nde olduğu gibi tüm il sınırları alanına yayılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. İstanbul ve Kocaeli, kendine özgü özelliklere sahip kentler olması nedeniyle bu açıdan Balıkesir ile hiçbir benzerlik göstermiyorlar. Bu konudaki ayrıntılı açıklamalarımızı, önümüzdeki dönemde, bilimsel olarak kamuoyuna sunacağız. Umarım, yapılan tartışmalar sonucunda Balıkesir`imiz, Bandırma`mız ve ilimizdeki tüm ilçelerimiz için en uygun yönetim biçimini bulabiliriz."
Toplantıda kendisine BANSİAD`ın fahri üyelik rozeti takılan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ise yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
"Siz değerli işadamlarının, ülkemiz kalkınmasındaki rolleri çok büyüktür. Ülkemizin ekonomisi ile bilimselliği de birbirinden soyutlanamaz. Ülkemiz hâlen dünyanın en büyük 17. ekonomisi durumundadır. Türkiye, bilimsellik açısından da yine aynı sırada yer almaktadır. Unutmayalım ki, güç, zenginlik ve bilim, at başı giden kavramlardır. Bu kavramlar, birbirini bütünler."
Alkan, devletin verdiği olanaklar doğrultusunda, Balıkesir Üniversitesi olarak, Bandırma`daki fakülte ve yüksek okullara destek verdiklerini sözlerine ekledi.
Ardından, Bandırma Vergi Dairesi Müdürü Naci Üzar, 2011 yılı vergiler döneminde en yüksek gelir vergisi ödeyen firmalara plâketlerini verdi. Buna göre Yemmak Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.`nin plâketini Nihat Yazıcı, Kocaman Balıkçılık İhracat ve İthalat Limited Şirketi`nin plâketini Osman Kocaman, Bor Petrol Madeni Yağ Turizm İnşaat Nakliye Pazarlama Limited Şirketi`nin plâketini Ali Bor, Serpen Gemi Acenteliği Nakliyat ve Ticaret Limited Şirketi`nin plâketini Tayyip Serpen aldı. Plâket almaya hak kazanan Paksan Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş., Baysan Ecza Deposu, Mauri Maya ve Muslubaşlar Oto temsilcileri ise toplantıda hazır bulunmadı.
Gecede ayrıca, BANSİAD`a yeni üye olan Murat Gülmüş ve Salih Kırcı`ya rozetlerini dernek başkanı Hakan Öztürk taktı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli