Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BANSİAD toplandı

BANSİAD toplandı

Bandırma Sanayicileri ve İşadamları Derneği´nin (BANSİAD) aylık toplantısı yapıldı.

Bandırma Sanayicileri ve İşadamları Derneği´nin (BANSİAD) aylık toplantısı yapıldı.
Eken Prestige Oteli´nde yapılan toplantıda açış konuşmasını, BANSİAD Başkanı, kent plâncısı Yalçın Cömert yaptı.
Ardından, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakan, ?Bölgesel plânlı ekonomik büyüme süreci ve Bandırma örneği? konusunda düşüncelerini açıkladı.
Önemli olanın ekonomik büyüme değil, ekonomik kalkınma olduğuna dikkati çeken Erçakan, TÜİK´in 2011 yılı istatistiklerine göre Bandırma´nın ekonomik büyümesinin % 7 olduğunu belirtti.
Dengeli kalkınmanın öneminin altını çizen Erçakan, şunları söyledi:
?Bandırma, jeopolitik ve stratejik bir öneme sahip. 2016 yılı verilerine göre 713 kilometre karelik bir alana sahip bulunan Bandırma´nın % 1,7´lik ortalama nüfus artışı var. Bandırma, % 85.27 gibi yüksek bir kentleşme oranına sahip.?
Balıkesir´in, Türkiye´nin en yaşlı illeri arasında ikinci sırayı aldığına işaret eden Erçakan, ?Balıkesir, Sinop´tan sonra % 39,1´lik yaşlı nüfusuyla en yaşlı ikinci il durumunda. En yaşlı üçüncü il ise Edirne.?
2011 yılı TÜİK verilerine göre Türkiye´nin en gelişmiş bölgesinin İstanbul olduğunun altını çizen Erçakan, gelişmişlik açısından Balıkesir´in 17. sırada yer aldığını belirtti.
Bandırma´nın, İstanbul, Bursa ve Kocaeli´ye yakınlığı ile ?altın üçgen? içinde yer aldığını vurgulayan Erçakan, ?Bandırma´ya sanayi bölgesi olma sıfatı biçildi. Ancak hâlen 1/5 binlik plânı bile yok. 1/5 bin ve 1/binlik plânları bir an önce yapılmalı? dedi.
Erçakan, son dönemlerde göç alan Bandırma´nın, önümüzdeki dönemlerde göç veren bir ilçe durumuna dönüşeceğini öne sürerken, ?Bu durumdan ancak il olursa kurtulabilir? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: BANSİAD toplandı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli