Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bankaların takibe aldığı borç miktarı 4 milyarı geçti

Bankaların takibe aldığı borç miktarı 4 milyarı geçti

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, bankacılık işlemlerindeki yüksek faiz oranlarını meclise getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, bankacılık işlemlerindeki yüksek faiz oranlarını meclise getirdi.
MHP Milletvekili Bulut, kredi ve kredi kartı kullanımlarının her geçen gün arttığını ve bankaların takibe aldığı borçların 4 milyarı geçtiğini öne sürdü.
Takibe düşen ve sıkıntı içerisinde bulunan vatandaşların, yaşamış oldukları mağduriyet ile sosyal patlamaların yaşandığını, borçlu durumda olan vatandaşların intiharın eşiğine geldiklerini belirten MHP Milletvekili Bulut, konuyu Meclis Başkanlığına taşıyıp, Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ifade etti.
Önergesinde, "Ülkemizde kredi kartı kullanım oranlarının her geçen gün arttığını ve geçtiğimiz yıllara göre kullanım oranları çok yüksek artış gösterirken bankaların takibe aldığı borçların da yaklaşık olarak 4 milyar lirayı geçti" açıklamalarına yer veren Milletvekili Bulut, "kredi kartı kullananların sayısının 56 milyon kişiye kadar ulaştığını, kullanım hızla artarken, bankalara olan borçlarında 2013 yılı itibariyle rekor seviyelere yükseldiği uyarısı yaptı.
Bulut: "Vatandaşlarımız 2013 yılı bitmeden taksitli olarak 46 milyon lirayı aşan harcama yaptı"
Son 4 yıl içinde taksitli kredi kartı kullanımının yaklaşık dört katına çıktığını belirten Bulut, "Kredi kartı kullanımının, özellikle taksit boyutuyla oldukça arttığı görüldüğünü ve son 10 yılda hane halkı harcamalarının kredi kartıyla yapılan kısmı % 9`dan % 36`ya yükseldiğini, 2013 Ağustos ayı itibariyle takipteki bireysel kredi kartı borçlarının 4 milyar 400 milyon liraya ulaştığını, vatandaşlarımızın kullandıkları ve ödeyemedikleri krediler için takibe düşerek mağdur olduklarını dile getirdi.
Bulut`un yönelttiği sorular: "Takibe düşen ve sıkıntı içerisinde bulunan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önüne geçilmesi adına Borçların faizlerinde indirime gidilmesi konusunda çalışmalarınız var mıdır? Kredi kartları ve vatandaşlarımızın kullanmış oldukları kredilerin faizlerinde indirime gidilmesi konusunda çalışmalarınız var mıdır?"  


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false