Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bankalardan gelen telefonlara dikkat

Bankalardan gelen telefonlara dikkat

Şikayetvarın haberine göre; kendilerini avukat olarak tanıtanlar vatandaşların toplamda 180 TLsini alarak ortadan kayboldu.

Şikayetvar`ın haberine göre; kendilerini avukat olarak tanıtanlar vatandaşların toplamda 180 TL`sini alarak ortadan kayboldu.
İnternet siteleri ile başlayan sahte avukatlık şimdi telefon dolandırıcılığına geçti. Son dönemde vatandaşları cep telefonlarından arayarak "Geriye dönük bankalardan tüm masraflarınızı geri alıyoruz" diyen kişiler tüketicileri yanıltıp para kazandılar. Telefonda kendilerini inanan kişilere dosya gönderip 110 TL alan kişiler birde 70 TL vekaletname ücreti talep ettiler. İşin aslı avukatın araştırılması ile ortaya çıktı.
TEKLİFİ KABUL ETMENİN BEDELİ 180 TL
Kahramanmaraş`tan Cevriye A.`da bu kişilere para kaptırdı. Mağdur şikayetini şöyle dile getirdi:
"Cep telefonundan arayarak kendisini avukat olarak tanıtan şahıs geriye dönük, kredi, kredi yapılandırma ve kredi kartı masraflarını 2 ay içerisinde bankalardan geri alabildiğini iletti. Teklifi kabul ettik. Bir dosya gönderdi ve bunun için 110 TL istedi. Birde 70 TL vekaletname ücreti aldı. 2 ay demesine rağmen aradan 6 ay geçti. Davadan ses soluk çıkmadı. Kendisini aradık bir türlü açmadı ama başka bir numaradan arayınca telefonu açtı. Davanızı verdik bekliyoruz dedi. Daha sonra araştırdık ve böyle bir davanın açılmadığını öğrendik. Aman dikkat edin.Bu rakam tek kişi için az görünebilir ama birçok kişinin aynı tuzağa düştüğü düşünülürse rakam hayli büyük."
"BİR UMUTTU"
Cevriye A. ile benzer sorunları yaşayanların şikayetleri ise şöyle yansıdı. Şikayetlere bakılacak olursa dolandırılanların sayısı hayli fazla:
"Cep telefonumdan arandım ve kredi masrafımı bankadan geri alabileceklerini söylediler. 110 TL gönderdim. Noterden vekalet de verdim. Süreci hala bekliyorum ama umudum kalmadı."
"Bankadan masraflarımı geri almak için benden 110 TL isteyen ve kendisini avukat olarak tanıtan kişi dolandırdı. 110 TL az gibi görünse de bana göre hayli fazla. Umut dolandırıcılığı yapıyorlar."
"Telefonda kendini avukat olarak tanıtan kişi kredi ve kredi kartımdan çekilen tüm paraları geri alabileceğini söyledi. Dosyayı kargoyla göndereceğini söyledi. Dosyaları 110 TL verip aldım. Formları doldurup gönderdim. Ama bir daha kişilere ulaşamadım".


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu