Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bandırmayı Uçuracak Proje ?TEMA PARK?

Bandırmayı Uçuracak Proje ?TEMA PARK?

Bandırma İlçesi´nde bulunan Bandırma Eski Ordu Donatı alanı üzerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak TEMA Park projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bandırma İlçesi´nde bulunan Bandırma Eski Ordu Donatı alanı üzerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak TEMA Park projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Özerk katıldı. 

Uğur, Bandırma´ya tematik park kazandırmak için uluslararası yarışma açtıklarını ancak yarışmada görev alacak jürinin hava koşulları nedeniyle gelemediğini söyledi.

Tanıtım toplantısında Mimar Özerk, ?Yarışma hamlesini başlattığınız ve daha çok heyecan veren yarışma açtığını için teşekkür ediyorum. Yarışmalar en güzel hizmet eden projeler olacaktır. Jüride bu yönde çalışır. Bunda kimsenin endişesi olmasın. Kimse bir başkasının isteği için bir şey yapmaz. Burası 200 dönümlük alan TOKİ´nin inşaat yapması yerine böyle bir yer yapılması Balıkesir ve Bandırma´nın gururu.? dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza proje ile ilgili çekincelerini açıklayarak alanın halka açık bir rekreasyon alanı olmasını istediklerini söyledi.
Mirza ?İçinde bulunduğumuz alan 202 dönümlük askeriye tahsisli ordu donatı olarak bilinen alan. Askeriyeden TOKİ´ye devredildi. Bu durumda hepimiz endişelendik çünkü TOKİ kendi istediği gibi uygun ya da uygunsuz evleri konduruyor. Bu alanın bizlere verilmesini talep etmiştik. TOKİ´den satın alınması gündeme getirildiğinde bizde istedik. TOKİ´de olmasındansa Büyükşehirde olması iyi. Zaman zaman yanlış anlaşılmalar oluyor. Bu alan Bandırma Belediyesi´nin olmadı. Bu alan Bandırma´nın ihtiyacı olan rekreasyon alanlarını giderebileceğini düşünüyoruz. O yüzden önemsiyoruz. Biz burada öncelikle tescilli binalar korunsun tekrar ayağa kaldırılsın ve halkımızın hizmetine sunulsun istiyoruz. Burada spor alanları, Bandırma´nın eksiği olan fuar alanı burada yer alabilir diye düşünüyoruz. Lokantalar ve çay bahçeleri olabilir. Bandırma bölgenin parlayan yıldızı. Taleplerden anlıyoruz ki, çok sayıda yatırımcı gelmek üzere. Büyükşehir´in de bunda rol almasını istiyoruz. Derhal 1/5000´lik planların yapılmasını istiyoruz. Bu planlar yapılırsa daha planlı sanayileşme ve kentleşmeyi yaparız. Gecekondulaşma istemiyoruz. Bandırma´da çevre konusu çok önemli, körfezimizi kirleten kimya fabrikaları var. Hepimiz çevreciyiz önce çevrenin korunmasını istiyoruz. Büyükşehrimiz burada ne istiyor? Siz mimarlardan ne isterseniz ona göre proje çizer. Büyükşehir´in burada ne isteyeceği çok önemli. Tarih korunsun halka açık olsun gezi ve yürüyüş alanları olmalı buna uygun projelendirilmeli. Sayın Başkanın çabalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.? dedi.
Konuşmasında projeyi ?Bandırma´yı uçuracak proje? olarak nitelendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, tarihi dokuyu korunacağını ve örnek bir proje yapacaklarını söyledi.
Tema parkın yapılacağı alan ile ilgili bilgi veren Uğur ?260 dönümlük alanın yaklaşık 230 dönümü yeşil alan olarak, tasarım parkı öğelerini, eğlence ve dinlenme birimlerini barındıracak. Proje alanında Osmanlı ve ilk cumhuriyet dönemine ait 24 adet tescilli yapı bulunmakta. Bunların hepsi yarışmacılardan gelecek önerilere göre korunarak restore edilecek. Tabi ki alanın sürekli yaşaması içinde kafeler, restaurantlar tasarım ürünlerinin satılacağı organize ticari birimlerde yer alacak. Bu alanın, dünyaya bilim üreten, tasarım üreten bir açık hava müzesine dönüşmesini istiyoruz.? dedi.
Yarışmada birinciye 100 bin, ikinciye 70 bin, üçüncüye 40 bin Avro ödül verileceğini belirten Uğur, dereceye giren projelerin ödüllerini Fransa´nın kan şehrinde düzenlenen MIPIM fuarında vereceklerini söyledi.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli