Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırmaya Gebe Okulu kuruluyor

Bandırmaya Gebe Okulu kuruluyor

Bandırma Devlet Hastanesinde atılım üstüne atılım yaşanıyor. Son yenilikler kapsamında hastaneye, Gebe Okulu geldiği gibi, Kolonoskopi Tetkiklerinin de yapılmasına başlandı.

Bandırma Devlet Hastanesi`nde atılım üstüne atılım yaşanıyor.
Son yenilikler kapsamında hastaneye, Gebe Okulu geldiği gibi, Kolonoskopi Tetkiklerinin de yapılmasına başlandı.
Bandırma Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. H. Serdar Yazıcı, "Hastanemizin, her geçen gün daha iyi hizmet verebilmesi için çaba harcıyoruz" dedi.
Başhekimlik görevini Op. Dr. Yahya Kemal Çalışkan`ın yürütüp, 61 uzman, 12 pratisyen doktor, 159 hemşire ve 83 ebenin görev yaptığı, 350 yatak kapasiteli hastanenin son durumu hakkında bilgi veren Yazıcı, şunları söyledi:
"Hastanemizde daha önce endoskopi yapılıyordu. Geçtiğimiz günlerde aldığımız kolonoskopi cihazıyla bu tetkikleri de yapmaya başladık. Hastanemize kazandırdığımız Dopler Ultrason cihazıyla üçlü gebelik testleri de yapıyoruz. Diş hastanemizin birinci katında, Toplu Ruh Sağlığı Merkezi`ni de hizmete soktuk. Geçtiğimiz aylarda hastanemizdeki tüm sekreterler, `işitme engelli dili` kursuna katıldı. Hastanede yatarak tedavi gören hastaların memnuniyet oranı yüzde yüz, poliklinik için gelenlerin ise yüzde 92`dir."
Gebe okulu açılıyor
Hastanede "gebe okulu" açılması için ön hazırlıkların tamamlanmak üzere bulunduğuna dikkati çeken Op. Dr. Yazıcı, "Bu kapsamda, yeni hamilelere haftalık dersler verilecektir. Bu derslerde hamile kadınlarımız, doğum, normal doğuma teşvik ve cesaretlendirme, bebek bakımı konularında eğitilecektir" dedi. Ayda yaklaşık 120 doğumun gerçekleştiği hastanelerinde bulunan bebek bakım odasının da yenilendiğini belirten Yazıcı, Bandırma Devlet Hastanesi`nden, Bursa Tıp Fakültesi`ne sevklerin azalmasına karşın bu oranı daha da düşürmek için çaba harcadıklarını vurgularken, "Örneğin, hastanemizde artık safra kesesi ameliyatları istikrarlı olarak gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.
Hastanelerine, son dönemde 1 milyon liralık tıbbi cihaz kazandırıldığına işaret eden Op. Dr. H. Serdar Yazıcı, bu konudaki destekleri nedeniyle Bandırmalılara da teşekkür etti. 
Önder Balıkçı             


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli