Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırmaya 600 çöp konteynırı

Bandırmaya 600 çöp konteynırı

Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne, 66 tane çöp konteynırı kazandırıldı.

Bandırma Belediyesi kentimizdeki çöplerin daha düzenli ve sağlıklı bir şekilde toplanmasına katkı sağmak, bu sayede de çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla toplam 600 adet yeni çöp konteynırı aldı. 
800 litre hacim kapasiteli Galvaniz çöp konteynırları kent merkeziyle birlikte konteynırın ihtiyaç duyulan noktalara dağıtımı yapılacak.   
Konuyla ilgili bilgi vere Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, belediye olarak kentimizin temizliğini sağlamak ve çevre sağlığını korumak amacıyla 600 adet yeni çöp konteynırı aldıklarını söyledi. 
"Bandırma Belediyesi olarak görev süremiz boyunca kentimizin temizliği konusunda güzel hizmetler verdik. Yerel yönetim olarak ilk 6 ayda temizlik işleri bünyemizdeki sorunlara çözüm ürettik. Kullanılan araç sayısından eleman sayısına kadar iş hacmi arttırıldı. Sonuçta bu hizmetler Bandırma`nın daha iyi temizlenmesi adına yerine getirilen hizmetlerdir" şeklinde konuşan Onur, kent de toplam 4000 tane çöp konteynırıyla temizlik hizmet verdiklerini anlattı.
Buna ilave olarak 600 adet yeni galvaniz çöp konteynırıyla çevre temizliğine önem verildiğini kaydeden Onur, "Şu an kentimizde 4000 çöp konteynırı bulunmakta. Kullandığımız konteynırların kalitesinden, cadde ve sokakların temizliğine kadar birçok konuda hassasiyet gösteriyoruz. Bu durum bundan sonrada devam edecek. Amacımız çağdaş bir kent yaratırken cadde ve sokaklarımızda buna uygun bir şekilde olmasıdır" dedi.
Çöp konteynırlarının kullanımıyla ilgili vatandaşlara önemli görevler düştüğünün altını çizen Onur, sönmemiş soba külleri ve çöp poşetleri hakkında da açıklama yaptı. 
Onur, "Bunun dışında bu yeni konteynırlarımızın uzun ömürlü olması için vatandaşlarımıza büyük bir görev düşüyor. Özellikle içinde bulunduğumuz kış aylarında sobalı kullanımının olduğu bölgelerdeki konteynırlara vatandaşlarımızın küllerini sönmüş bir şekilde atmaları konteynırlarımızın uzun ömürlü olması açısından çok önemli bir konu. Ayrıca yine çöp konusunda vatandaşlarımızdan bir beklentimiz daha var. Çöp poşetlerinin konteynırlara atarken ağzının iyi bağlanmış olması hem çevre sağlığı açısından hem de konteynırların temizliği açısında önem teşkil etmekte. Vatandaşlarımızın bu konularda gerekli özeni ve önemi göstereceğinden kuşkumuz yok" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli