Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma´ya yeni 112 projesi geliyor

Bandırma´ya yeni 112 projesi geliyor

Dr. Zafer Yılmaz´ın emekliliğinin ardından Bandırma İlçe Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Başak Şen Ilgaz, yetki alanına giren konularla ilgili olarak gazetecilere bilgi verdi.

Dr. Zafer Yılmaz´ın emekliliğinin ardından Bandırma İlçe Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Başak Şen Ilgaz, yetki alanına giren konularla ilgili olarak gazetecilere bilgi verdi.
1982 yılında, Bandırma´da doğan, 2014 yılının ağustos ayından beri bünyesinde çalıştığı İlçe Sağlık Müdürlüğü´nde, kısa bir süre önce müdürlük görevini üstlenen Dr. Ilgaz, yılda iki kez, eczane, diş hekimi, aktarlar ve özel sağlık kuruluşlarının denetimlerini düzenli şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti.
VEREM-KANSER DEĞERLENDİRMESİ
Bandırma´da, verem hastalığında bir artış görülmediğini, bu hastalığı denetim altında tuttuklarını belirtirken, kanser hastalıklarının son yıllarda artış gösterdiği konusunda ellerinde ciddi bir istatistik veri bulunmadığını vurgulayan Dr. Başak Şen Ilgaz, şunları söyledi:
?Bandırma, her geçen gün büyüyen ve nüfusu atan bir kent. Ülkemizin diğer kentlerinde olduğu gibi büyüyen bir kentte, kanser hastalığının görülmesi doğal. Ancak bu konuda önemli bir artıştan söz etmek doğru değil.?
KALP-DAMAR HASTALIKLARI
Bandırma´da, kalp-damar hastalıkları konusunda artış görülüp görülmediği konusunda bir değerlendirme yapmanın da çok zor olacağına dikkat eden Ilgaz, şöyle konuştu:
?Kalp-damar hastalıklarıyla doğrudan ilgili kuruluş, Bandırma Devlet Hastanesi´dir. Sanıyorum, Bandırma Devlet Hastanesi´ne başvuran hastaların, anjiyo için Bursa başta olmak üzere başka kentlere gönderilmesi nedeniyle gönderilmesi, bu hastalıkların artış gösterdiği izlenimi yaratıyor. Bu konuda genel bir değerlendirme yapmak zor.?
YENİ 112 PROJESİ
İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü´nün, Bandırma´da, Çınarlı Mahallesi´nde, su deposunun yakınındaki bir araziye yeni bir 112 projesi uygulayacağını belirten Ilgaz, şu bilgiyi verdi:
?Bu projenin ruhsatlandırma işlemi yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, yakında ihalesini gerçekleştirecek. Burada, öncelikle Çınarlı ve Paşamescit ve yöresi olmak üzere acilen 112 sağlık hizmeti vereceğiz.?
ORGAN BAĞIŞINDA ÇOK İYİ DURUMDAYIZ
Bandırma´nın, organ bağışı konusunda birçok kentten çok ileri durumda bulunduğuna işaret eden Dr. Ilgaz, şunları söyledi:
?Organ bağışını çok önemsiyoruz. Bandırma´daki organ bağışı kampanyası bugüne dek Bandırma Devlet Hastanesi´nin koordinatörlüğünde, başarıyla yürüyordu. Ancak, konunun önemi gereğince bu sürece biz de dahil olmak isteyerek, konuyu İl Sağlık Müdürlüğü´müze taşıdık. Onların da uygun görmesiyle bu işe biz de girdik. Artık organ bağışı kampanyasını, Bandırma Devlet Hastanesi´yle ortaklaşa sürdüreceğiz. Bu kapsamda, 9-13 Mayıs 2016 tarihleri arasındaki ?Organ Bağışı´ haftası kapsamında, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi kampüsünde bir stant açacağız. Bu standın başında benimle birlikte üç personelimiz görev yapacak. Olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum.?
KENEDE BİRAZ DİKKAT!
Bandırma ve yöresinin, zehirli keneler konusunda önemli bir tehlike göstermediğini belirten Dr. Ilgaz, ?Ancak, yaz aylarına girdiğimiz şu dönemlerde gerçekleşecek piknikler sırasında vatandaşlarımızın biraz dikkatli olup, küçük önlemler almaları yararlı olacaktır. Örneğin, pikniğin ardından ve evde, üstlerinde kene bulunup bulunmadığına dikkat etmeleri gerekir? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma yeni projesi geliyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli