Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Bandırmasporun unutulmaz kalecisi Erdem, Bandırmada

Bandırmasporun unutulmaz  kalecisi Erdem, Bandırmada

Bandırmasporun ilk kuruluş yıllarında, 1968-1977 arasında bordo-beyazlı kaleyi Özkay Kurtaran ile birlikte koruyan Erdem Önal, Bandırmada dostlarıyla buluşup, özlem giderdi. Eski kaleci Erdem, o yıllardaki takım arkadaşları olan Turgut Erkurt ve Na

Bandırmaspor`un ilk kuruluş yıllarında, 1968-1977 arasında bordo-beyazlı kaleyi Özkay Kurtaran ile birlikte koruyan Erdem Önal, Bandırma`da dostlarıyla buluşup, özlem giderdi. Eski kaleci Erdem, o yıllardaki takım arkadaşları olan Turgut Erkurt ve Nazmi Yılmaz ile de anılarını tazeledi. Edem, Bandımaspor`da forma giydiği yılları şöyle değerlendirdi:
"O yıllarda karın tokluğuna futbol oynadık ama takımımızda büyük bir kardeşlik ve arkadaşlık vardı. Futbolcular, Bandırma`da çok sevilirdi. Öyle ki, karakola düşen Bandırmaspor taraftarını bile oradan alacak kadar ağırlığımız vardı.  Erdoğan Tokol, Rıdvan Kösemihal, Seracettin Kırklar, Muhittin Kapçak, Muhtar Tuncaltan, Nejat Tayman ve Hilmi Kiremitçi gibi teknik direktörlerle çalıştım. Bunlar arasında beni en çok etkileyen hocalarım Nejat Tayman ve Muhtar Tuncaltan oldu."
Bandırmaspor`u ve Bandırma`yı çok sevdiğini vurgularken, ailesine, öldüğünde, selâsının Bandırma Haydarçavuş Camisi`nden de verilmesini vasiyet ettiğini vurgulayan Erdem Önal, 30 yıldır görmediği Bandırmaspor`un ve Beşiktaş`ın eski futbolcusu Turgut Erkurt ile de eski anılarını tazeledi.
1948 yılında, Elazığ`da doğduğunu, Malatyaspor`un kurucuları arasında yer aldığını, Genç Milli Takım formasını da giydiğini, Bandırmaspor`a ise Ankaragücü`nden, 20 yaşında transfer olduğunu belirten Erdem Önal, şöyle konuştu:
"20 yaşında geldiğim Bandırmaspor`dan, 28 yaşında ayrıldım. Gençliğimin en güzel yıllarının geçtiği Bandırma`yı, buradaki acı-tatlı anılarımı hiçbir zaman unutamadım. Bandırmaspor`dan transfer olduğum Sarıyer`de, 1979 yılında futbolu bıraktım. Hâlen inşaat sektörü içinde bulunuyor, yılın 7-8 ayını İstanbul, kalan bölümünü ise Edremit`te geçiriyorum."      Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı