Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırmasporun kuruluş yıllarındaki kalecisi Taner Develililer:

Bandırmasporun kuruluş yıllarındaki kalecisi  Taner Develililer:

Bandırmasporda üç güzel yılım geçti

Bandırmaspor`da, 1967-1968-1969 yıllarında kaleci olarak forma giyen Taner Develililer, "Bordo-beyazlı kulüpte üç mutlu yıl geçirdim" dedi.
Hâlen Kocaeli Değirmendere`de yaşayan, ancak yaz tatillerini Erdek`teki yazlığında geçiren 72 yaşındaki Taner Develililer, o dönemlerde Bandırmaspor kalesini artık aramızda bulunmayan Özkay Kurtaran ve Burhan Ciciler ile birlikte koruduğunu vurgularken, unutamadığı anıları arasında, Bandırmaspor`un çeyrek finale yükseldiği Türkiye Kupası`nda, Galatasaray ile eşleşmesi olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
"Galatasaray`la, Bandırma`da oynadığımız ilk maç golsüz kapanmıştı. Ardından, İstanbul`da oynadığımız rövanş maçını, "Taçsız Kral" Metin Oktay`ın golleriyle 2-0 kaybederek, elenmiştik. Bu maçta Bandırmaspor kalesinde ben oynamıştım. Metin Oktay`ın hârika bir vuruşla attığı golde topun, kale direğinin iç demirine vurarak geri gelmesini hiç unutamam.  Dönemin tanınmış hakemi Fehmi Pazarcı`nın yönettiği karşılaşmada, öyle ki, golü hemen hemen hiç kimse görememişti.Yine bu maçta Gökmen Özdenak`ın darbesiyle burun kemiğim kırılmasına karşın bu durumda maçı tamamlamıştım."
 Taner Develililer, anıları arasında, Bandırma`da Karşıyaka ile oynanan maçta "Gode" lakâplı Karşıyakalı futbolcu Cengiz`in tekmesiyle mide arterinin yırtılmasının ayrı bir yer tuttuğunu sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli