Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırmasporun eski teknik direktörü Erdoğan Tokol:

Bandırmasporun eski teknik direktörü Erdoğan Tokol:

Teknik direktörler, mutlaka kendilerini geliştirmek için çaba harcamalı

Bandırmaspor`un kuruluş yıllarındaki teknik direktörlerinden Erdoğan Tokol, eski yıllarda çok kötü zeminli sahalar nedeniyle güce dayalı futbol oynandığını, günümüzde ise modern futbol tesislerine paralel şekilde yetenekli ve kaliteli futbolcular yetiştiğini belirtti.
1933 yılında İstanbul`da dünyaya gelen, İstanbulspor`un eski futbolcularından ve teknik direktörlerinden olan Tokol, 1965 yılında kurulan Bandırmaspor`da, 1966-1968 ve 1971-1973 yılları arasında iki kez görev yaptığını vurgularken, şunları söyledi:
"O yıllarda Bandırma`da herkes futbol hastasıydı. Futbola da, Bandırmaspor`a da ilgi büyüktü. Tabii, futbolun olanakları, bugüne göre çok kısıtlıydı. Sahaların zeminleri kötüydü. Bandırma`nın, Cinçukuru`ndaki eski sahası kömür tozu kaplıydı. O yıllarda güce dayanan futbol vardı. Günümüzde ise tesisler ve sahalar çok iyi. Bu nedenle daha iyi futbolcular yetişiyor."
Bandırmaspor`da o dönemlerde forma giyen futbolcular ve Bandırmalılar tarafından çok sevilen Tokol, teknik direktörlerin çeşitli kurslara katılmalarının gerekli olduğunu, ancak yetmediğini vurgularken, "Bunun yanı sıra öğrendiklerinize kendinizden de sürekli bir şeyler katmak zorundasınız. O yıllarda bile buna özen gösterdim. Bir gün yaptırdığım antrenmanı, başka bir gün yaptırmadım" dedi.
O yıllarda çok sevdiği Bandırma`da başarılı olmak için elinden geleni yaptığının altını çizen Erdoğan Tokol, bordo-beyazlı Bandırmaspor`un, 1966-1967 sezonunda, kendi yönetiminde, Türkiye Kupası`nda son dört takım arasına kalmasına karşın, Altay`a 1-0 yenilerek elenmesini unutamadığını sözlerine ekledi. 
Haber: Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli