Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırmaspor´un simgesi Beter´in heykeli dikiliyor

Bandırmaspor´un simgesi Beter´in heykeli dikiliyor

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Bandırma´nın simgesi olan Beter ve köpeği Ciguli´nin heykelini yaptırıyor.

Bandırma´nın simgesi olan Beter lakaplı Metin Çokgezerler, Bandırmaspor´un Gümüşhane deplasmanında geçirdiği kalp krizinden sonra yaşama veda etmişti.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Beter´in vefatını öğrendikten sonra cenaze aracıyla birlikte iki personeli görevlendirip Gümüşhane´ye göndermişti.
10 Mart Salı günü öğle namazına müteakiben Haydar Çavuş Camisinden Şehir Mezarlığında görkemli bir törenle defnedilmişti.
Cenaze namazından önce doğduğu Çınarlı Mahallesinde helallik için getirildiğinde Başkan Mirza, Beter´e gösterilen sevginin kayıtsız kalmayacağını, gerekirse Beter´in heykelini dikebileceklerini ifade etmişti.
Başkan Mirza, Beter´in köpeği Ciguli´nin barınağa alınıp sahiplenilmesi isteğine karşı çıkmış: ?Ciguli, Beter ile birlikte özgür yaşamın bir simgesidir. Ciguli artık Beter´in bir emaneti olarak tüm Bandırmalılarındır. Ciguli´ye gereken imtiyaz herkes tarafından gösterilecektir? demişti.
Adı kimsesiz olsa da Beter, kimsesizlerin kimsesi, Bandırma´nın sembol ismi olduğunu ifade eden Başkan Mirza ?Beter ve köpeği Ciguli ilçemizin simgesidir. Cenazesindeki kalabalıktan ve ölümünden sonra gelen başsağlığı mesajlarından da bunu görebiliyoruz. Beter´i ve köpeği Ciguli´yi Sevgi Yolundaki bankta, ya da törenlerde Atatürk büstünün önünde saygı duruşundayken görürdünüz. İyi bir Bandırmaspor taraftarıydı. Hayalini kurduğu şampiyonluğu görememişti ama Şampiyonluk Kupasıyla taraftarlarımız mezarında ziyaret etmişti. Biz de Bandırmamızın simgesi olan Beter´i ve onun köpeği Ciguli´nin heykelini yaptırıyoruz. Beter, Sevgi yolundaki bankında, Bandırma´da aynı yerinde yaşamaya devam edecek. Biz de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kimsesizlerin kimsesi olma konusunda hassasiyetimiz devam edecek? dedi.

Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli