Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırmaspor´un 1965-1988 arası günlüğü ortaya çıktı

Bandırmaspor´un 1965-1988 arası günlüğü ortaya çıktı

Dedesinin 50 yıl önce Bandırmaspor ile ilgili tuttuğu günlükleri içeren defterleri müzeye konulmak üzere kulübe teslim etti.

Bandırmaspor aşığı vergi dairesi memuru dedesinin Bandırmaspor´un kuruluş tarihi olan 1965´den 1988 yılına kadar hazırlık maçları dahil 2.ligdeki maçlarını bir deftere yazıp günlük tuttuğu defterlerini Saim Borazan adlı bir taraftar Bandırmaspor Kulübü´ne hediye etti.
Bandırmaspor yönetiminde de görev aldığı zamanlar iç ve dış saha maçlarını kaleme alan, gazete küpürlerini kesip defterlere yapıştıran ve hayatının büyük yaşantısını bordo-beyazlı renklere veren dede Saim Borazan 59 yaşında vefat edince oğlu Mustafa Borazan ile aynı adı taşıyan torun Saim Borazan evlerinde sakladıkları günlükleri Bandırmaspor Kulübü Başkanı Erhan Elmastaş´a verdiler.
Bandırmaspor kulübü Başkanı Erhan Elmastaş kulüp binasında yaptığı basın toplantısında gazetecilere baba ve torunun dedesinden kalma, kendi el yazsıyla yazdığı Bandırmaspor´un kuruluş tarihi olan 1965 yılından 1988 yılına kadar bordo-beyazlı takımın içerde ve dışarıda yaptığı tüm maçlarını bir spor yazarı edasıyla yazmış olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: ?Günlüklerin içersinde bütün kritikleri, pozisyonları, kadroları, gol dakika ve atanlar isimleriyle yazılı. Kendileri anı defterinin kurulacak müzede sergilenmelerini istediler. Çok duygulandım, açacağımız müzede arşiv değeri olan bu defterleri kitap haline getireceğiz. 17 Eylül 2016 tarihinde Bandırmaspor ile ilgili açacağımız sergide Bandırma halkının gözlemine sunacağız´´ açıklamasında bulundu.
Oğul Mustafa ve torun Saim Borazan böyle değerli bir arşivi Bandırmaspor müzesinde saklanmasının dedeleri adına kendilerin onur verdiğini belirterek Saim Borazan ismini bu müzede yaşatmanın kendilerini duygulandıracağını dile getirdiler.
Başkan Erhan Elmastaş baba ve toruna Bandırmapor forması kaşkol ve gününü anısında bir plaket hediye etti. Haber: Ahmet Pesen



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı