Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Bandırma’nın yıldız futbolcularından K. Hasan

Bandırma’nın yıldız futbolcularından K. Hasan

Hasan Demir, Bandırma’nın yetiştirdiği, Türk futbolunun unutulmaz yıldızları arasında yer alır.

Hasan Demir, Bandırma’nın yetiştirdiği, Türk futbolunun unutulmaz yıldızları arasında yer alır.
25 yıllık faal futbolculuk yaşamı boyunca “K. Hasan” olarak anılan Hasan Demir, 01.07.1959’da, Edincik’te doğdu.
K. Hasan, futbolla 1974-1975 sezonunda, henüz 14 yaşındayken Edincik 18 Eylül forması altında tanıştı. Bu takımda forma giyerken, Etispor antrenörü Ergin Turumtay (Geberik Ergin) tarafından, kırmızı-beyazlı takıma alındı.
Etispor’da iki yıl kalan Hasan Demir, ardından Bandırmaspor’da profesyonelliğe adım attı.
1978, 1979, 1980 yıllarında üç sezon bordo-beyazlı takım forması altında ter döken Demir, 1981 yılında İzmir’in güçlü takımlarından Göztepe’ye transfer oldu. K. Hasan, sarı-kırmızılı Göztepe forması altında, dört sezon mücadele etti.
Daha sonra Konyaspor’da 2 yıl, Etibank SAS’ta ise 3 yıl yer alan forvet oyuncusu Hasan Demir, Balıkesirspor ve Uşakspor’da da birer yıl kiralık olarak oynadı. Demir, 1990-1991 sezonunda, Tepecik Fıratpen’de futbolu bıraktı.
UNUTAMADIĞI ANILAR
K. Hasan, Bandırmaspor’da forma giydiği dört sezon boyunca Seracettin Kırklar, Hilmi Kiremitçi, Muhittin Kapçak, Bayram Erbil ve Erkan Velioğlu ile teknik adam olarak çalıştığını belirterek, “O yıllarda Bandırmaspor’un kadrosunun ağırlığını 7-8 Bandırmalı oyuncu oluştururdu. Hepimiz paradan çok Bandırmalı olmanın ruhuyla hareket ederdik. Kimi zaman 6 ay bile paramızı alamadığımız olurdu ama paramın sonradan da olsa mutlaka ödenirdi. O yıllarda, bugünkü gibi futbolcuların haklarını koruyan yönetmelikler de yoktu” dedi.
Göztepe’de ise Candan Dumanlı, Coşkun Süer, Datcu, Nihat Yayöz gibi teknik adamlarla çalışma olanağı bulduğunu vurgulayan K. Hasan, “4 yıl süreyle formasını giydiğim Göztepe, çok kaliteli bir takımdı. En büyük üzüntüm, bu dört yıl boyunca şampiyonluğu hep averajla, kıl kaybederek, ikinci olmamızdır” diye konuştu.
Bandırmaspor’da oynadığı yıllarda, bir sezonun son maçında, Yeşilova ile deplâsmanda oynadıkları maçı unutamadığını da belirten Hasan Demir, şunları söyledi:
“O yıllarda bugünkü gibi çağdaş, çim sahalar, futbol ayakkabıları nerede? Bizim dönemimizde giydiğimiz kramponlu ayakkabılardan ayaklarımıza çiviler batardı. Sahalar çamur deryasıydı. İşte o sahalardan birinde, Bandırmaspor forması altında Yeşilova ile deplâsmanda maça çıktık. Yenilen takım küme düşecekti. Maç golsüz sürerken, son dakikalarda bir penaltı kazandık. Atışı kullanmaya karar verdim. Topu, çamur içindeki penaltı noktasına güçlükle yerleştirdim. Atışı kullandım. Top, kale çizgisini geçerek gol oldu ama ağlara ulaşmadı. Bu golle kümede kalma sevincini yaşadık.”
Futbolu bıraktıktan sonra Bandırma ve yöresindeki amatör takımlarda antrenörlük yapan Hasan Demir, son olarak Etispor’da teknik adam olarak görev üstlendi. Demir, halen Etispor Kulübü’nün alt yapısında koordinatörlük görevini yürütüyor.
K. Hasan, kendi dönemlerindeki futbolun ağırlığını teknik oyuncuların oluşturduğunu, günümüzde ise futbolun fizik gücüne dayalı olduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı