Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’nın “Millî Mücadele Kahramanları” anıldı

Bandırma’nın “Millî Mücadele Kahramanları” anıldı

“Bandırma’nın Millî Mücadele Kahramanları” konulu panel ilgi gördü.

“Bandırma’nın Millî Mücadele Kahramanları” konulu panel ilgi gördü.

Bandırma İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından, Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen paneli 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Levent Eğren, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Bandırma Gümrük Müdürü Orhan Mercanlı, Kıbrıs Savaşı gazi ve muharipleri katıldı.

Panelden önce Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından konuşan Bandırma İlçe Millî Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, milli mücadele kahramanlarını başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle ve minnetle andıklarını belirtti.

Türkçe öğretmeni Yusuf Kılıç’ın moderatörlüğünde yapılan panele konuşmacı olarak katılan tarih öğretmeni Hakan Çağatay, “Bandırma’nın işgali ve Yunan Ordusu”, tarih öğretmeni Suna Polat, “Bekir Sami Günsav”, sosyal bilgiler öğretmeni Kadir Turuplu, “Edincikli Pıtır Hüseyin Efe”, sosyal bilgiler öğretmeni Sonay Şener, “Şehit Süleyman Bey ve Vecihi Bey”, tarih öğretmeni Enver Ayaz, “Şükrü Naili Gökberk ve Halit Karşıalan” ve sosyal bilgiler öğretmeni Serkan Özbek, “Vasfi Şensözen” konularında konuştular.

Paneli çeşitli okulların öğrencileri ve öğretmenleri de izledi.

ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı