Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma’nın eski sporcularından Ruşen Tosun: “Günümüzdeki yemyeşil sahalara imreniyorum”

Bandırma’nın eski sporcularından Ruşen Tosun: “Günümüzdeki yemyeşil sahalara imreniyorum”

Bandırma’nın eski sporcularından Ruşen Tosun, yeniden Bandırmaspor Kulübü Başkanlığına seçilen Onur Göçmez ve yönetim kurulunu kutladı.

Bandırma’nın eski sporcularından Ruşen Tosun, yeniden Bandırmaspor Kulübü Başkanlığına seçilen Onur Göçmez ve yönetim kurulunu kutladı.
Göçmez’in başkanlığındaki yönetim kurulunun başarılı bir dönem geçirdiğini vurgulayan Tosun, “Yönetim kurulumuzun, yeni dönemde de başarılı olacağına inanıyorum” dedi.
ESKİ KALECİ VE BASKETBOLCU
1948 yılında, Bandırma’da doğan Tosun, şunları söyledi:
“Bandırmaspor’un kurulduğu 1965 yılında, birinci kaleci Özkay Kurtaran’ın yedeğiydim. Resmi lig maçlarında kaleyi korumadım ama özel maçlarda görev yaptım. Bordo-beyazlı takımda bulunduğum dönemlerde antrenörlüğümü Seracettin Kırklar, Gazanfer Olcayto ve Erdoğan Tokol yaptı. Erdoğan Hoca, hem çok iyi bir teknik direktör, hem de iyi bir insandı. Tam bir İstanbul beyefendisiydi. Ticaret Lisesi’nde okuduğum dönemlerde hem kalecilik yapıyordum, hem de basketbol oynuyordum. Çünkü okulumuzda, kızlar dahil sadece 44 öğrenci vardı. Bunlar arasından hem futbol, hem basketbol, hem de voleybol takımı çıkıyordu.”
ESKİ SAHALAR ÇAMUR DERYASIYDI
Bandırma’nın eski, kömür tozlu Cinçukuru sahasının çamur deryası olduğuna, içinde çiviler bulunan kramponlu ayakkabılarla oynamak zorunda kaldıklarına işaret eden Tosun, “Günümüzdeki yemyeşil sahaları görünce imreniyorum” dedi.
ESKİ POLİTİKACI
Ruşen Tosun, eski bir politikacı. Siyasete 1980 yılından sonra girdiğini belirten Tosun, şunları aktardı:
“1984 yılında, Halkçı Parti’den Bandırma Belediye Başkan adayı oldum. O yıl Anavatan Partisi(ANAP) adayı Hasan Sur, SODEP adayı ise Seyfettin Ertekin’di. Aslında Halkçı Parti ve SODEP’in toplam oyları ANAP’ı geçiyordu ama oylar bölününce seçimi ANAP’lı Hasan Sur kazandı. Ayrıca 1991 yılında da Balıkesir Milletvekili adayı oldum.”
OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM
Oğlu Av. Tolga Tosun’un belediye başkanı olmasından gurur duyduğunu vurgulayan Ruşen Tosun, “Bandırma’ya hizmet etmek çok önemli. Oğlum da Bandırma’ya hizmet etmek için gece-gündüz çalışıyor” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı