Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Bandırma

Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yılı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal Marşı okundu.

Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yılı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal Marşı okundu. 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun gerçekleştirdi. 
Tosun “Kurtuluştan kuruluşa, milletimizin var oluş mücadelesinde izi olan güzel Bandırma'mızın, düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlu olsun. Sarayın taht uğruna imzaladığı Sevr Antlaşması ile Anadolu'ya derin bir karanlık, umutsuzluk, çaresizlik çökmüştü. Milletin kara bahtına bir güneş misali doğan Mustafa Kemal'i, Samsun'a taşıyan vapurun adındayız. Şanlı Kurtuluş Savaşımızın ilk kurşunu İzmir'de, Hasan Tahsin'in cesaretiyle ateşlenmişti Ayyıldız Tepe'de, emperyalist düşmana sıkılan, Kurtuluş Savaşımızın son kurşununda yine biz varız. Kurduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti ile çağdaşlık ve uygarlık yolundaki büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, dünden bugüne tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygıyla anıyorum." dedi. 
Belediye Başkanı Tosun’un konuşması sona erdikten sonra, şiirler okundu, halk oyunları gösterileri gerçekleşti. 
Son olarak Son Kurşun Anıtı'nda tören düzenlendi. Törende anıta çelenk sunumu, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı okundu. Sonra olarak Kuranı Kerim tilavetinin ardından tören sonlandı. 
Törenlere; AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Tolga Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı