Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma´nın trafik sorunu masaya yatırıldı

Bandırma´nın trafik sorunu masaya yatırıldı

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın oluşturduğu şehir içinde yaşanan trafik sorunları ile ilgili komisyon çalışmalarına devam ediyor.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın oluşturduğu şehir içinde yaşanan trafik sorunları ile ilgili komisyon çalışmalarına devam ediyor. Bilindiği gibi komisyon; Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Zabıta Müdürü Kemal Ülkar, Fen İşleri Müdürü Adil Becene, İlçe Emniyet Müdürlüğü temsilcisi Ergin Bayhan, Ticaret Odası temsilcisi Cevahir Çakmak, Şoförler oda Başkanı Ali Acar´dan oluşuyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesince her ilçeye ait ?Trafik Sirkülasyon Planının? hazırlanması ve bu plan doğrultusunda şehir içi trafiğinin düzenlenmesi hususunda kararlar alınmış ve önümüzdeki günlerde Bandırma başta olmak üzere trafik sirkülasyon planının hazırlanması için bu işin ihale yolu ile yaptırılacağı bilgisi verilmesi üzerine Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı´nın teklifi üzerine Bandırma´da bulunan taraflara plana katkı sunmak amacıyla bir çalışma başlatıldı. Ayrıca, ihaleyi alan kuruluşlarca trafik ile ilgili taraflarında teklifleri alınacağı bilgisi alındı.
Ancak; Bandırma´da yaşayan tarafların görüşlerini almak yararlı olacağı düşünülerek, öncelikli olarak bütün mahalle muhtarlarına bir yazı ile bu durum anlatılarak ve tek tek görüşülerek şehir içinde trafikte yaşanan sorunlu noktalar belirlenmeye çalışılıp, gelen talepler değerlendirilerek bir rapor haline getirildi.
Yapılan toplantıda da mahalle muhtarlarından gelen talepleri, ilçede ticari taksi işletmeciliği yapan 43 adet duraktan birer temsilciyi davet ederek onlarla mahalle muhtarlarında gelen talepleri paylaşmak ve onlarında şehir içi trafiğine dönük yaşadıkları sıkıntılarla ilgili görüş ve taleplerini almak amaçlandı.
Şehir içerisinde ulaşımda yaşanan sorunlar ve yapılması gerekenlerle ilgili öneri ve talepler alınıp, ayrıca her durak temsilcisinden talep ettikleri ve önerdikleri hususlarla ilgili yazılı olarak ta Bandırma Belediyesi zabıta trafik birimine ve meslek odalarına gerekli dokümanlarını vermeleri bildirildi.
Bir sonraki toplantıların ilçedeki diğer toplu taşıma, taşımacılık yapan taraflarla yapılacağı bu toplantılar sonucu çıkan ve alınan ön çalışmaya dönük rapor Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığına gönderileceği belirtilerek toplantı sona erdi. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu