Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma´nın tanıtımı için geniş kapsamlı kitap hazırlığı

Bandırma´nın tanıtımı için geniş kapsamlı kitap hazırlığı

Güney Marmara´nın önemli sanayi kentlerinden biri olan Bandırma´nın eski fotoğrafları gün yüzüne çıkarılacak.

Güney Marmara´nın önemli sanayi kentlerinden biri olan Bandırma´nın eski fotoğrafları gün yüzüne çıkarılacak.
Daha önce 1999 yılında ?Eski Fotoğraflarla Bandırma? adıyla bir kitapla toplanan eski Bandırma fotoğrafları, daha geniş bir çalışmayla yeniden canlanacak.
Bandırma, tarihine büyük bir ışık tutan ve çok büyük beğeni alan ?Eski Fotoğraflarla Bandırma? adlı kitabın tükenmesi ve bu önemli çalışmanın yeni eklenen fotoğraflarla daha da zenginleştirilmesi amacıyla yeni bir kitap hazırlanacak.
Kitabın olabildiğince zengin bir hale gelmesi için geniş bir katılımın çok önemli olduğunun altı çizilirken, bu nedenle elinde eski Bandırma fotoğrafları olanların (kart baskısı veya dijital) bu fotoğrafların Bandırma Belediyesi´ne ulaştırması istendi.
Kart olarak gönderilen fotoğraflar taranarak dijital hale getirildikten sonra sahiplerine iade edileceği bildirilirken, dijital fotoğrafların ise, net bir baskı elde edilebilmesi için yüksek çözünürlükte orijinal dosyaların gönderilmesi gerekiyor. İnternetten alınan küçük boyutlu fotoğraflar ise baskı için uygun olmuyor.
Yeni kitap hazırlığı için; Ahmet Pesen, Önder Balıkçı, Erdem Özcan, Edip Bülent Volkan, Sebahattin Pravadalı, Ömer Gözükara ve İsmail Ülker´den oluşan bir komisyon oluşturuldu.
Üstlendikleri görev için kolları sıvayan komisyon üyelerinin çalışmalarına katılan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma tarihi için büyük önem taşıyan bu çalışmanın ortaya çıkmasında görev alan komisyon üyelerine teşekkür etti.
Belediye olarak ilçelerinin kültürel zenginliğini arttırıcı çalışmalara özel bir önem verdiklerini belirten Mirza, ?Bu çalışma da Bandırma´nın tarihi açısından büyük önem taşımaktadır. Elinde eski Bandırma fotoğrafı olan herkesi bu çalışmaya katkı vermeye çağırıyorum. Dünyanın dört bir yanından elinde eski Bandırma fotoğrafı olanları, bu önemli çalışmaya katkı sağlamaya çağırıyoruz. Fotoğrafın alındığı kaynak kişinin ismi fotoğrafla ilgili açıklamalarla birlikte kitapta belirtilecek.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false