Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma MYO'da diploma sevinci

Bandırma MYO

Balıkesir Üniversitesi Rektörü ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Üniversitesi'nin mezunlarının diplomaları Avrupa Birliği ülkelerindeki üniversitelerin diplomalarına eşdeğerdir.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Üniversitesi'nin mezunlarının diplomaları Avrupa Birliği ülkelerindeki üniversitelerin diplomalarına eşdeğerdir. Çünkü programları da Avrupa Birliği Üniversitelerine eşdeğerdir. Bugün mezun ettiğimiz bu gençler böyle bir mezuniyet belgesini almaya hak kazanmışlardır.'' diye konuştu.
Bandırma iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını bu yıl okulu birincilikle bitiren İnşaat Bölümü öğrencisi Ali Dirim yaptı.
Bandırma Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç.Dr.Mehmet Emin Erçakar ise Bugün Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimizin 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreninde bizlere katıldığınız ve coşkumuza ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.” dedi.
Erçakar, dün yitirilen bugün mezuniyet bilinci yaşayacak iken ebediyete uğurladığımız İktisadi İdari İlimler Fakültesi İşletme Fakültesi öğrencisi sevgili Ebru Kuş'a bir kez daha Allah'tan rahmet dileyip kederli ailesi ve üniversite camiamıza baş sağlığı dileklerini iletti.
17 Eylül Üniversitesi oluşumunda yardımcı olan herkese teşekkür eden Erçakar, Bandırma Meslek Yüksek Okulu'nun 1993 yılında başladığı eğitim alanında bugün bu törende 21. Dönem mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen süreç içerisinde Bandırma Meslek Yüksek Okulu olarak 4140 mezun vermenin ve bunları hayata katmanın kıvancını yaşamaktayız. Yine bugünkü törenimizde de 410 öğrencimizi iş hayatına kazandırmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız.'' dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'da törende yaptığı konuşmada, mezun öğrencilerin gönüllerindeki işi bulma temennisinde bulunup, kendilerinin Bandırma'nın fahri hemşerisi olmasını istedi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü vekili Prof. Dr. Kerim Özdemir'de törende yaptığı konuşmada 21.mezuniyet törenine şahitlik ettiklerini vurgulayarak, Ülkeye en çok sanayinin iş aleminin ihtiyaç duyduğu ara eleman, eğitimli insan kazandırmışız diyerek Bandırma 17 Eylül Üniversitesi'nin oluşumuna her düzeyde destek veren emeği geçenlere teşekkür etti.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'da konuşmasında Bugün Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan ülkenin Cumhurbaşkanı olabiliyorsa, Ahmet Davutoğlu Başbakan olabiliyorsa, Bandırma Musakça Köyü'nden Namık Havutça milletvekili olabiliyorsa biz bunu Atatürk ve Cumhuriyete borçluyuz.''
Konuşmaların ardından Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Üniversite rektörü Prof. Dr.Kerim Özdemir, protokol mensupları okulu dereceyle bitiren öğrencilere diplomaları ve başarı belgelerini verdi.
Mezuniyet töreninde dün hayatını kaybeden İktisadi İdari İlimler Fakültesi İşletme Fakültesi öğrencisi Ebru Kuş'un anısında kep atma töreni yapılmadı. Mezun öğrenciler keplerini yere bırakarak arkadaşlarına saygı duruşunda bulundular. Haber: Ahmet Pesen



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli