Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma mendireğinde temizlik

Bandırma mendireğinde temizlik

Bandırma Belediyesi'nin, Toplum Gönüllüleri Vakfı(TOG) ile işbirliği içinde Bandırma mendireğindeki deniz dibinde yaptığı tarama çalışmaları sırasında denizden çıkmayan kalmadı.

Bandırma Belediyesi'nin, Toplum Gönüllüleri Vakfı(TOG) ile işbirliği içinde Bandırma mendireğindeki deniz dibinde yaptığı tarama çalışmaları sırasında denizden çıkmayan kalmadı. Denizden, şişeler, araba tekerlekleri, ayakkabılar, poşetler dahil her şey çıktı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma'da temiz bir çevrede, temiz bir doğada yaşamak istiyoruz. Bu amaçla Toplum Gönüllüleri Vakfı ile ‘Temiz Sahil' isimli bir proje uyguluyoruz. Buna bağlı şekilde hem denizde temizlik yaparken, hem de sahil bölgemizde bir mıntıka temizliği gerçekleştiriyoruz. Amacımız, vatandaşımızda çevre bilinci oluşturmaktır. Denizler, bizim elimize geçeni atacağımız yerler değildir. Denizimizi ve çevremizi korumak hepimizin görevidir. Bu arada kentimizi güzelleştirme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bu kapsamda cumhuriyet alanımızı da çiçeklendiriyoruz. Çevreyi temiz tutma konusunda önemli yol aldığımızı düşünüyorum” dedi.
TOG adına konuşan Özkan Daşkıran, kendileriyle ortak bir proje düzenlemesi nedeniyle Belediye Başkanı Dursun Mirza'ya teşekkür ederken, CHP Balıkesir birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Tüm de, Sağlıklı bir çevrede yaşamak için çaba harcamak hepimizin görevi. Bu Bandırma bizim” diye konuştu.
Mendirekte, denize atılan atıkları çıkaran dalgıçlardan biri olan Turan Çavdar da yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Denizin dibi içler acısı. 2-3 saatlik bir çalışmamız sırasında, denizin dibinde 5 kamyonluk pet şişe ve bira şişesi gördük. Sahilde içilen her çeşit içeceğin kabı denize atılmış. Tabii, gemilerden denize atılıp buraya sürüklenen çeşitli maddeler ve şişeler de var. Eski yıllarda bu bölgede daldığımızda kalkan gibi çok özel balıklara bile rastlıyorduk. Şimdi ise bu bölgede canlı yaşamından söz etme olanağı yok.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli