Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırmalı Unutmaz’dan, ÇYDD’ne anlamlı bağış

Bandırmalı Unutmaz’dan, ÇYDD’ne anlamlı bağış

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Bandırma Şubesi’ne, karşılıksız bağış yapıldı. Bağışı yapan kişinin, 2019 yılında yaşamını yitiren Bandırmalı Orhan Zeki Unutmaz olduğu öğrenildi.

BAĞIŞIN HİKAYESİ

Bağışı yapan kişi, Bandırma’da hizmet veren “Unutmaz Eczanesi” sahiplerinin akrabası, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu Orhan Zeki Unutmaz, uzun yıllardır ABD’de, önemli bir şirketin CEO’luğunu yaptı. Kanser hastalığına yakalanan Unutmaz, birikimlerini bir kuruma bağışlama kararı aldı. Unutmaz’ın aklına önce, altın ve dövizden oluşan 30 milyon liralık birikimini, ABD’deki bir üniversiteye bağışlamak geldi. Ancak yakınları, bu birikimi ülkemizdeki bir kuruma bağışlaması için ricada bulundular. Unutmaz, önce “Türkiye’de, bu kadar büyük parayı bağışlayacağım güvenilir bir kurum var mı?” diye düşündüyse de, akraba ve yakınları, kendisini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne yönlendirdiler. İkna olan Orhan Zeki Unutmaz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Bandırma Şubesi’ne bağışlanması için vasiyetini yazdı. Unutmaz, vasiyetinin ardından, 2019 yılında, 80 yaşında yaşamını yitirdi.

ECE BAŞARAN’IN BÜYÜK ÇABASI

Vasiyetin ardından, iş artık ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Av. Ece Başaran’a düşmüştü. Başaran, uzun süren hukuksal prosedürleri, hiçbir avukatlık ücreti almadan yürüttü. Sonunda, derneğin tüzüğü gereğince  ÇYDD Genel Merkezi’nin kasasına girmesini sağladı. 

ÇYDD, bu bağışın sağlanmasındaki rolü ve çabalarını göz önüne alarak, bağışın 1 milyon 400 bin lirasıyla, Bandırma Şubesi’ne bina satın alma hakkını tanıdı. Böylece şube, Hacıyusuf Mahallesi, 2. Okul Caddesi, No:6/A’da, Mutlu Apartmanı’nda, 3 katlı, 262 metre karelik binayı satın aldı.

ÇYDD ayrıca, bu paradan, ülke genelindeki 100 öğrenciye burs verecek ve bu bağışın doğrudan derneğin Bandırma Şubesi’ne yapılması dolayısıyla 50 öğrenci Bandırma’dan olacak.

Yine, Orhan Zeki Unutmaz’ın  bağışından, ülkemizdeki 1000 öğrenciye, barınma kursu, ülke genelinde, derneğin genel merkezinden burs alan tüm öğrencilere bir kereye özgü olmak üzere 500 lira destek verilecek.

UNUTMAZ’IN VARİSLERİNİN HİÇBİR İTİRAZI OLMADI

Bu arada, Orhan Zeki Unutmaz’ın varislerinin, ÇYDD’ne bağışlaması kararına hiçbir itirazda bulunmadıkları, hatta bu kararı destekledikleri belirtildi.

Böylece, Bandırmalı Orhan Zeki Unutmaz’ın, ÇYDD’ne yaptığı büyük bağışın bağışın yolu açıldı.

ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı