Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bandırma, kardeş şehir temsilcilerini konuk etti

Bandırma, kardeş şehir temsilcilerini konuk etti

Yurt dışından konuklarla birlikte gerçekleştirilen Kardeş Şehir Buluşmasıyla Bandırma'da dostluk ve kardeşlik rüzgarları esti.

Yurt dışından konuklarla birlikte gerçekleştirilen Kardeş Şehir Buluşmasıyla Bandırma'da dostluk ve kardeşlik rüzgarları esti.
26. Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalimiz kapsamında bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek, köklerimizin olduğu topraklardan misafirlerimiz Bandırma'da bir araya getirildi.
Kardeş Şehirler Buluşması kapsamında festivalimizin ilk gününde Cumhuriyet Meydanında Bandırmalılar huzurunda buluşulan kardeş şehirlerimizi festivalin ikinci günü sabah saatlerinde Yunanistan Kavala'dan, Bulgaristan Nikopol-Niğbolu'dan, Abhazya Sohum'dan, Gagra'dan, Gudau'dan, Gulrıpş'dan, Gudauta'dan Ukrayna Lutsk'tan ve Bolu Kıbrısçık'tan kardeşlik temellerini attığımız, işbirliği protokolü yaptığımız bu kentler dışında, Almanya Kamen'den gelen misafirler belediye meclis salonunda ağırlandı.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza konuklarına Bandırma'yı simgeleyen vitray çalışmasını Yunanistan – Kavala Belediye Başkan Vekili Madam Anastasya İyosipidu'ya, Kardeş Kent Kamen'in Belediye Başkanı Her Herman Hupe`ye, Ukrayna – Lutsk Kenti Belediye Başkan Vekili Mr. Toras Yakovlev'e, Gagra Valisi Mr. Beslan Barsıd, Bulgaristan Nikopol – Niğbolu Belediye Başkanı Mr. Emil Bebelov'a hediye etti.
Ülkelerini simgeleyen hediyelerini Başkan Mirza`ya sunan kardeş şehir temsilcileri, dostluk mesajları vererek böyle bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduklarını belittiler.
Mirza`nın birçok farklı ülkeyi bir araya getirip tek bir platformda buluşturarak dünya barışına yaptığı katkıdan dolayı kendisine teşekkür eden delegasyon üyeleri diğer kardeş şehirlerimizi kendi ülkelerine davet ederek kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiler.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli